• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Kırmızı gül

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
BİR BÜLBÜL BEYAZ GÜLE AŞIK OLMUŞ.HER SABAH ONU KOKLAR ÖPERMİŞ,AMA GÜL ONU HEP YARGILAR VE RED EDERMİŞ.BÜLBÜL HİÇ YIKILMAMIŞ.BİRGÜN GİDİP ONU NE KADAR ÇOK SEVDİĞİNİ SÖYLEMİŞ.GÜL SEN BANA LAYIK DEĞİLSİN DİYİNCE BÜLBÜL GÜLDEN BİR DİKEN KOPARIPKALBİNE SAPLAMIŞ.KANLARI BEYAZ GÜLÜN ÜZERİNE AKINCA GÜL KIPKIRMIZI OLMUŞ VE BÖYLECE TÜM KIRMIZI GÜLLERİN ANLAMI SENİ SEVİYORUM OLMUŞ​

Son düzenleme:
kirmizi_gul_resimleri_05.jpg
BİR BÜLBÜL BEYAZ GÜLE AŞIK OLMUŞ.HER SABAH ONU KOKLAR ÖPERMİŞ,AMA GÜL ONU HEP YARGILAR VE RED EDERMİŞ.BÜLBÜL HİÇ YIKILMAMIŞ.BİRGÜN GİDİP ONU NE KADAR ÇOK SEVDİĞİNİ SÖYLEMİŞ.GÜL SEN BANA LAYIK DEĞİLSİN DİYİNCE BÜLBÜL GÜLDEN BİR DİKEN KOPARIPKALBİNE SAPLAMIŞ.KANLARI BEYAZ GÜLÜN ÜZERİNE AKINCA GÜL KIPKIRMIZI OLMUŞ VE BÖYLECE TÜM KIRMIZI GÜLLERİN ANLAMI SENİ SEVİYORUM OLMUŞ
ÖT BÜLBÜL

Peki, bülbüller baharda neden böyle yanık yanık öterler? Bülbüller her zaman öter. Ancak baharda eş bulmak için yaptıkları, “kırk nağmeli” diye anılan ötüş, tüm diğer ötüşlerinden çok farklıdır. Bu ötüşün iki sebebi vardır; biri dişilere “bak ötüşüm ne güzel, hadi gel sevişelim” demek için, ikincisi de sınırlarını belli etmek, “burası benim bölgem, yaklaşanı yakarım!” demek içindir.
Anadolu’da tanınan ve bilinen, bahçesindeki vişne ağacına gelen kuşları gözlediğinden ilk kuş gözlemcilerimizden sayılan, rahmetli Zaralı Fatma Hanıma göre ise, bülbülün ötüşünün bambaşka bir nedeni vardır. “Ala sabah bülbül gelir, vişnelere gaga atar gider. Akşama kadar o vişne tanesi sulanır, güneşin de etkisiyle şaraba döner. Akşamın garipler vakti denilen saatinde bülbül geri gelir. Yaptığı bu şaraptan bir iki damla alır, silkinir, kendinden geçer ve başlar şakımaya” der Fatma Hatun.
Rahmetli Aşık Veysel de gül ile bülbülü iki dizede ne güzel anlatmıştır:
“Ezel bahar gelmeyince kırmızı gül bitmez imiş.
Kırmızı gül bitmeyince garip bülbül ötmez imiş”
Bol bülbül ötüşü dinlemeniz dileğiyle, haydi rastgele!

Geri