You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Malzemeler
- 1 kaşık kıyma(30 gr)
- Yarım su bardağı bulgur
- 2 soğan
- Yarım kaşık domates salçası
- Yarım kaşık biber salçası
- Karabiber
- Toz biber
- Pul biber
- Kuru reyhan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 kabak
- 2 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
- Geniş bir borcamın içerisine salçayı, bulguru, kıymayı, salçayı, tuzu, baharatları ve yemeklik doğranmış soğanı alıp karıştıralım.
- Kabakları yıkayalım baş kısımları alıp yaklaşık bir parmak kalınlığı halka halka dilimleyelim.
- Hazırladığımız kıymalı harçtan bir miktar alalım ve kabakların arasına sıkıştırarak tencereye dizelim.
- Ocağa alalım ve üzerine zeytinyağı gezdirip tuz serpelim.
- Son olarak suyunu ekleyip orta ateşte ara ara kontrol ederek pişirelim.