• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

kıymalı pirinç pilavı

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Pilavlık Pirinç
100 gr. Dana Kıyması
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Domates
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Su Bardağı Kaynar Su

5d7aca4aa3cc734e57a640bc5b6458a4.jpg

Ön Söz:
Ağız tadında kıymalı, soğanlı, domatesli pirinç pilavı pişirip yemek istiyorsanız eğer; tarifimi uygulayın ve memnun kalın. Bu pilavın ayrıntısı, kıymayı dana döş etinden kullanın ve çok iyi kavurun ki, kıyma çiğ kalmasın. Diğer malzemelerin kullanılmasıyle birlikte, yaptığınız kıymalı pirinç pilavı tat ve lezzetini damağınıza yansıtacaktır.

Çoğu zaman pirinç pilavını bu tarifle yaparım ve sizlere tavsiye etmekten de zevk duyarım. Afiyet olsun.​



Ön Hazırlık :
Pirinç, berrak suyu çıkıncaya kadar yıkanacak ve süzülecek. Soğan ve domates soyulacak, yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Maharetini Göster :
Tencere’ye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kıyma ilave edilecek ve normal ısıda taneleşinceye kadar kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Üzerine pirinç, 1.5 su bardağı kaynar su, karabiber ve tuz ilave edilecek, pilavın tuzu karar hale getirilecek. Tencere yüksek ısıda 1 dakika süre ile kaynatılacak ve tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 14 dakika süre bitiminde ocak söndürülecek. Tencerenin kapağı açılmadan, pilav en az 15 dakika süre ile dinlendirilecek. Süre bitiminde pilav karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
 
Geri
Top