• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Kıymalı Taze Bamya

Nur34

YASAKLI ÜYE!
Kıymalı Taze Bamya

güveçte bamya yemeği nasıl yapılır



Faydalı olduğu için ,senede en fazla 2 kez,biraz zorlanarak ta olsa yediğim bir yemek güveçte kıymalı bamya yemeği…Çocukluğumdan beri sevemedim bamya yemeği ni..Ben genelde kıymalı yaparım ama annem hep zeytiyağlı bol ekşili yapar.Öyle daha hafif ama benim bamya yı yiyebilmem için içinde mutlaka et olmalı:)))

Ben o güvecin o miss kokusunu da alsın diye,güveçte yaptım ama tabi eğer güveciniz yok ise yada o güveç kokusundan hoşlanmayanlardansanız normal tencerede de yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1Kilo bamya
  • 300 gr kıyma
  • 2 Orta boy kuru soğan
  • 2 Adet acı yeşil biber
  • 2 Büyük boy domates
  • 1 Silme yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber
  • Zeytinyağı

Bamya Nasıl Yapılır​

  • Öncelikle bir kabın içine yarım limon sıkın ve bir tutam tuz atıp karıştırın ve bir kenarda bekletin
  • Bamyalarımızı yıkayalım ve ve daha sonra baş kısımlarını huni şeklinde olaca şekilde keselim ve limon sıktığımız su dolu kabın içine atın.Tüm bamyanın baş kısımlarını bu şekilde kesin ve hemen limon suya atın.
  • Bamyalar suda beklerken,soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında sarartın. Biberleri de dorayıp yağa ilave edin ve onları da 5 dakika kadar kavurun.
  • Kıymayı da ilave edip kısık ateşte kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Sonra salçasını atıp,birkaç dakika kavurun ve kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız domatesleri de ilave edin ve kısık ateşte domatesler suyunu salana kadar pişirin.
  • 3 Su bardağına yakın sıcak su dökün ve kaynamaya bırakın.
  • Limonlu sudan bamyaları çıkarın ve akan suyun altına turun ki,üzerindeki tuz ve limon tamamen aksın.
  • Kaynayan suya bamyaları da ilave ettikten sonra,tuzunu serpin ve kapağını kapatıp kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirin.Yemeğimiz pişerken çok sık karıştırmamaya dikkat edin ve eğer suyu azalı ama bamyalar yumuşamaz sa sıcak olarak azar azar su ilavesi yapın.
  • Ben güveçte yaptım ama aynı tarif normal tencerede de yapılabilir,değişen bir şey yok.:))
 
Geri
Top