Kızların Komik Köfte Tarifleri

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Cerezforum'un sevilen kızları Artemis, eCeL, Tatlı Cadı, Asi Kız ve Nazeninim bir araya gelip, kahkaha dolu bir köfte şöleni düzenlemeye karar verdiler! Her biri kendi özel, komik ve belki de biraz garip köfte tarifini paylaşacak. Hazırsanız, buyrun eğlenceye dalalim :)

Kızların Komik Köfte Tarifleri

@Artemis (Savaşçı Prenses): "Hades'in Ateşli Köfteleri"

"Selam kızlar! Bugün size, Hades'in bile kıskanacağı kadar ateşli köfteler hazırladım. Malzemeler; normal köfte harcına ek olarak, bir sürü acı biber (ne kadar çok o kadar iyi!), bir tutam şeytan tüyü (tamamen şaka, pul biber kullanıyorum!), ve az miktarda lav... pardon, kızarmış soğan! Pişirme yöntemi ise basit; mangalda, köz üzerinde pişiriyoruz. Acıya dayanıklı olanlar için mükemmel bir seçenek!" Gözlerinde şakayla karışık bir parıltı var.

@eCeL (Teknoloji Gurusu): "Küp Köfteler 2.0"
"Merhaba arkadaşlar! Benim tarifim biraz... farklı. 3D yazıcıyla oluşturduğum mükemmel küp şeklindeki köfteler! İç malzemeleri tamamen özelleştirilebilir, hatta içlerine mini elektronik parçalar ekleyip, yediğinizde ışıklandırabilirsiniz! (Tabii ki yutmamaya dikkat edin!) Tam bir lezzet ve teknoloji şöleni!" Bir USB bellek çıkarıp, köftelerin 3D modelinin olduğu ekrana gösteriyor.

@Tatlı Cadı (Şirin ve Biraz Garip): "Peri Tozu Köfteleri"
"Heeey kızlar! Benim tarifim büyüleyici! Normal köfte harcına, biraz şeker, vanilya ve... bir tutam peri tozu (aslında parıltılı şekerleme!) ekliyorum. Pişerken hafifçe parıldayan, efsanevi lezzette köfteler elde ediyorsunuz. İnanılmaz derecede tatlı ve büyüleyici!" Parmaklarında parıldayan şekerlemelerle, tatlı bir şekilde gülümsüyor.

@Asi Kız (İsyankar ve Yaramaz): "Yasaklı Malzemeler Köftesi"
"Merhaba kızlar! Sizlere biraz... geleneksel olmayan bir tarif sunacağım. Annemden gizlice aldığım baharatları kullandığım köfteler. Tam olarak ne olduğunu söylemeyeceğim, ama inanılmaz derecede lezzetli ve biraz... tehlikeli! Yeme riskini alırsanız, sorumluluğu tamamen kendiniz üstlenirsiniz!" Gizemli bir şekilde sırıtıyor.

@nazenin (Tatlı ve Utangaç): "Annemin Tarifinden Köfteler"

"Merhaba... ben sadece annemin tarifini denedim. Normal köfteler, ama... çok güzel oldu diye düşündüm. Umarım beğenirsiniz..." Kızaran yanaklarıyla, utangaç bir şekilde köfteleri sunuyor.

Kahkaha dolu köfte şöleni başlıyor! Herkes kendi tarifini anlatırken, salondan kopan kahkahalar duyuluyor. Kimin köftesi daha lezzetli, daha garip, daha komik? Bunun kararını ise sadece katılımcılar verebilir!

HAMARAT ELLERDEN KÖFTE TARIFLERI

@Artemis'in "Aşkın Ateşinde Pişen Köfteler" (veya Felaket Köfteleri):

Artemis, her zaman olduğu gibi biraz aceleci ve biraz da dikkatsiz. Tarifine göre öncelikle 500 gram kıymayı, yarım paket labne peyniriyle, bir kavanoz turşu ve bir avuç dolusu kuruyemişle karıştırması gerekiyor. Ancak Artemis, labneyi yanlışlıkla acı biberli Ezine peyniriyle karıştırıyor ve kuruyemişler yerine yanlışlıkla bir paket şekerleme atıyor. Sonuç? Ağızda patlayan, tuhaf bir lezzete sahip, acı tatlı ve çıtır çıtır bir köfte karışımı. Pişirme aşamasında da mutlaka bir kazaya imza atıyor; örneğin fırını yanlışlıkla 250 derece yerine 2500 dereceye ayarlıyor ve köftelerin yanıp kül olduğunu fark edince ağlamaya başlıyor. Ama umudunu kaybetmiyor, yeni bir hamur yoğurup bu kez daha dikkatli pişiriyor.

@eCeL'in "Deniz Kızı Köfteleri":
eCeL, her zaman olduğu gibi yaratıcı. Tarifinde deniz ürünlerini kullanıyor. Kıymanın yanında ince ince doğranmış midye, karides ve kalamar katıyor. Baharat olarak ise deniz yosunu tozu ve tuzlu deniz suyu kullanıyor. Tabii ki bu karışımı garip bir deniz kabuğu şeklinde şekillendiriyor. Pişirme işlemi ise yine beklenmedik bir olay içeriyor: eCeL, köfteleri ızgara yerine büyük bir tencerede kaynatıyor. Sonuç olarak deniz ürünleri kokan, tuzlu ve biraz da kaypak, ama bir o kadar da ilginç bir köfte oluyor.

@Tatlı Cadı'nın "Büyülü Köfteler":
Tatlı Cadı, gizemli ve biraz da ürkütücü bir tarifle geliyor. Tarifinde, "karanlık bir ormanın derinliklerinden toplanmış mantarlar", "gizli bir baharat karışımı" ve "şafak vakti toplanmış çiy damlacıkları" gibi malzemeler geçiyor. Tabii ki bunların ne olduğu belli değil. Köftelerini tılsımlı bir şekilde şekillendiriyor ve fırında pişirdikten sonra üzerine büyüleyici bir sos döküyor. Sonuç olarak, görünüşüyle insanı büyüleyen, gizemli bir lezzete sahip köfteler ortaya çıkıyor. Kim bilir, belki de yedikten sonra uçabiliyorsunuzdur!

@Asi Kız'ın "İsyankar Köfteler":
Asi Kız, geleneksel tarifleri hiçe sayıyor. Köftelerini farklı şekillerde, örneğin kare, üçgen, hatta yıldız şeklinde yapıyor. Kıymaya beklenmedik malzemeler katıyor, örneğin acı biber, kuru kayısı, ve hatta biraz da çikolata! Sos olarak da acı sos kullanıyor, ve üstüne bolca kişniş serpmeyi ihmal etmiyor. Sonuç olarak acı, tatlı, tuzlu ve ekşi tatların muhteşem bir karışımı olan bir köfte ortaya çıkıyor.

@nazenin 'in "Komik Köfteler
Nazeninim, köftelerini görünüşüyle güldürüyor. Kıymayı tuhaf şekillerde yoğurarak, yüz ifadesi olan minik köfteler yaratıyor. Gözleri zeytin, burnu havuç, ağızları ise biberden yapılmış bu minik köfteler, sofrada şenlik yaratıyor. Her biri farklı bir yüz ifadesi taşıyor, bazıları gülüyor, bazıları kızgın, bazıları ise şaşkın görünüyor.

Bu beş kızımızın köfteleri, lezzet ve eğlencenin bir karışımı. Deneyimli aşçılar değil belki ama mutfağı şenlendiren ve birlikte yemek yapmanın keyfini çıkarmalarını gösteren harika bir örnek! Afiyet olsun!

Geri