Malzelemeler:
1 paket margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Tuz, şeker
Un
Yapılışı:
Un hariç diğer malzelemeleri bir kabın içerisine alıp karıştırın, daha sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. (kulak memesi yumuşalığında)
Not: Unu fazla olursa poğaçalar piştikten sonra çok sertleşiyor. Una dikkat!
Elde ettğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlayıp üzerine bastırarak inceltin içerisine istediğiniz malzemeyi (kıyma, patates, ıspanak, maydozlu peynir karışımı yada dereotlu...) koyarak kapatıp yanlarından bastırın. Bir tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
1 paket margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Tuz, şeker
Un
Yapılışı:
Un hariç diğer malzelemeleri bir kabın içerisine alıp karıştırın, daha sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. (kulak memesi yumuşalığında)
Not: Unu fazla olursa poğaçalar piştikten sonra çok sertleşiyor. Una dikkat!
Elde ettğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlayıp üzerine bastırarak inceltin içerisine istediğiniz malzemeyi (kıyma, patates, ıspanak, maydozlu peynir karışımı yada dereotlu...) koyarak kapatıp yanlarından bastırın. Bir tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...