Okulumuz 31.05.1991 tarihinde açılmış ve 1991 - 1992 eğitim - öğretim yılında , Halkapınar İlköğretim Okulu binası içinde kullanıma tahsis edilen 4 derslik , 1 idare , Lise ve Endüstri Meslek Elektrik bölümlerinin açılması ile faaliyetine başlamıştır.
Okulumuz faaliyetini ;İlçe merkezinde kendisine tahsis edilen eski ilkokul ve ortaokul binasının büyük oranda yerel imkanlar , vatandaş , idareci , öğretmen ve öğrencilerimizin özverili çalışmaları sonucunda 1996 yılında onarılması ile , 24.01.1997 tarihinden itibaren eğitim ve öğretimini halen kullanmakta olduğu kendi binasında sürdürmektedir.
Mevcut bina , artan ihtiyaçlara bağlı olarak fiziksel yeterlilik gösterememesi ile 2002 yılında sosyal hizmetler salonunu içeren ek bir bina yapımı planlanmış ve tamamen yerel imkanlar , halkın katkıları, öğrenci ve personelin çalışmaları ile 2002 yılında ek binanın yapımı tamamlanmıştır. Bunun yanında aynı yıl içinde okulumuz kalorifer tesisatı kurulmuştur.
2003 yılında varolan ihtiyaçlar ve imkanlar değerlendirilerek , toprak olan spor alanının betonlanması projelendirilmiş ve aynı yıl içerinde ihale usulü ile spor alanımız hazır beton ile kaplattırılmıştır.
2004 yılında Endüstri Meslek Lisesi altında Bilgisayar bölümü açılmış ve 20+2 donanıma sahip bilgisayar laboratuarı yapımı gerçekleştirilmiştir.
2006 yılında okulumuz çok programlı lise kapsamından çıkarılarak genel lise statüsüne dönüştürülmüştür.
OKULUN FİZİKİ ÖZELLİKLERİ
Bina Sayısı...............................: 2
Derslik Sayısı...........................: 8
Sosyal Hizmetler Salonu...........: 1
Laboratuar...............................: 1
Okul ve Sınıf Kitaplıkları...........: 1
Bilişim Teknolojileri Sınıfı..........: 2
Depo,Ambar ve Arşiv..............: 3
İdare Odaları...........................: 3
Öğretmenler Odası..................: 1
Hizmetli Odası.........................: 1
Öğrenci Tuvaleti......................: 4.
Personel Tuvaleti.....................: 1.
Soyunma Odası.......................: 2
Kalorifer Dairesi......................: 1
Halkapınar Arif Arık Lisesi Müdürlüğü
Adres : Baraj Caddesi No:26 Halkapınar / KONYA
Okulumuz faaliyetini ;İlçe merkezinde kendisine tahsis edilen eski ilkokul ve ortaokul binasının büyük oranda yerel imkanlar , vatandaş , idareci , öğretmen ve öğrencilerimizin özverili çalışmaları sonucunda 1996 yılında onarılması ile , 24.01.1997 tarihinden itibaren eğitim ve öğretimini halen kullanmakta olduğu kendi binasında sürdürmektedir.
Mevcut bina , artan ihtiyaçlara bağlı olarak fiziksel yeterlilik gösterememesi ile 2002 yılında sosyal hizmetler salonunu içeren ek bir bina yapımı planlanmış ve tamamen yerel imkanlar , halkın katkıları, öğrenci ve personelin çalışmaları ile 2002 yılında ek binanın yapımı tamamlanmıştır. Bunun yanında aynı yıl içinde okulumuz kalorifer tesisatı kurulmuştur.
2003 yılında varolan ihtiyaçlar ve imkanlar değerlendirilerek , toprak olan spor alanının betonlanması projelendirilmiş ve aynı yıl içerinde ihale usulü ile spor alanımız hazır beton ile kaplattırılmıştır.
2004 yılında Endüstri Meslek Lisesi altında Bilgisayar bölümü açılmış ve 20+2 donanıma sahip bilgisayar laboratuarı yapımı gerçekleştirilmiştir.
2006 yılında okulumuz çok programlı lise kapsamından çıkarılarak genel lise statüsüne dönüştürülmüştür.
OKULUN FİZİKİ ÖZELLİKLERİ
Bina Sayısı...............................: 2
Derslik Sayısı...........................: 8
Sosyal Hizmetler Salonu...........: 1
Laboratuar...............................: 1
Okul ve Sınıf Kitaplıkları...........: 1
Bilişim Teknolojileri Sınıfı..........: 2
Depo,Ambar ve Arşiv..............: 3
İdare Odaları...........................: 3
Öğretmenler Odası..................: 1
Hizmetli Odası.........................: 1
Öğrenci Tuvaleti......................: 4.
Personel Tuvaleti.....................: 1.
Soyunma Odası.......................: 2
Kalorifer Dairesi......................: 1
Halkapınar Arif Arık Lisesi Müdürlüğü
Adres : Baraj Caddesi No:26 Halkapınar / KONYA