Korkarak sahaya çıkmayacağız!'

jeriko

Özel Üye
Özel üye

Fatih Terim, İspanya maçı öncesi futbolcuların en büyük sorunlarının sakatlıklar ve ligdeki başarısızlıklardan kaynaklanan psikolojik baskı olduğunu belirtirken, kafasında iki farklı takım olduğunu söyledi.. "Asla korkarak sahaya çıkmayacağız" diyen Terim, Hamit hakkında konuştu.

Milli Takım'ın Real Madrid Kulübü'nün Ciudad Real Madrid Spor Kompleksi'nde yaptığı antrenman öncesinde basına açıklamalarda bulunan teknik direktör Fatih Terim, ''Bu güzel ve örnek almamız gereken tesisi bize temin ettiği için Real Madrid Kulübü Spor Direktörü Pedja Mijatovic'e çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Terim, (A) Milli Takım kadrosuna alınan futbolcuların en büyük sorunlarının sakatlıklar ve ligdeki başarısızlıklardan kaynaklanan psikolojik baskı olduğunu söyledi.

Birkaç günlük süreçte bu sorunların giderilmesi için çalışacaklarını kaydeden Terim, Hamit Altıntop'un MR'ının, Milli Takım doktoru gözetiminde bugün çekileceğini ve olumsuz bir sonuç alınması halinde Hamit'in geri gönderileceğini belirtti.

Terim, özellikle orta sahada sorunları olduğunu, sakatlıktan yeni çıkan Nihat'ın performansını yapılacak antrenmanlarda göreceğini, Gökhan Ünal ve Gökhan Gönül'ün hafif sakatlıkları bulunduğunu, ancak kafasındaki oyun şeklinin 2 farklı takım olarak oluşturduğunu, genç ve takımlarında forma giyen oyunculara da güven duyduğunu kaydetti.

İspanya'nın da kadrosunda sakat futbolcular olabileceğini vurgulayan Terim, ''Ama onların en kötü yedeği Liverpool'da oynuyor. Biz böyle bir kadroya sahip değiliz'' ifadelerini kullandı.

"ASLA KORKARAK SAHAYA ÇIKMAYACAĞIZ"
''Oyuncularımız milli takımı, üzüntülerinden sıyrılarak sevince dönüştürecek bir ortam olarak görüyorlar, bundan memnunum'' şeklinde konuşan Türk teknik adam, ''İspanya maçı 2 ayaklı ve alınacak her puan çok önemli. Asla korkarak sahaya çıkmayacağız, kaybetsek dahi çekinmeden oynayacağız'' diye konuştu.

BASINDAN DESTEK İSTEDİ
Türk basınının desteğini de isteyen Fatih Terim, şöyle devam etti: ''Bazen takımlar antrenörü, bazen de antrenörler takımı yaratır. Ben takım yaratmaya çalışıyorum. 3-5 gün içinde sorunlarımızı halledip, bu oyuncularımızı Avrupa arenasına çıkartacağız. En kötü ihtimalle, İspanya'ya karşı her iki maçımızda da yenilsek bile kalan 4 maçımızı alarak Türk Milli Takımı'nı hak ettiği yeri aldıracağız. Ülkemizde oynadığımız oyunların çok dışında bir oyun oynayacağız. Unutmamalıyız ki Türk Ligi ile milli maçların düzeyi aynı olmuyor. İspanyollar'ın takımları Şampiyonlar Ligi'nde ve UEFA'da da yollarına devam ederken, bizim takımlarımız buralarda artık yoklar. Biz, Türk Ligi'nin karmasıyla Avrupa'nın en iyisine karşı oynayacağız.''

Terim, Kazım Kazım ile ilgili yöneltilen bir soruya ise, ''Ben hiçbir teknik adamın tasarruflarıyla ilgili yorumda bulunmadım. O zaman benim de tasarruflarıma kimse karışmamalı'' değerlendirmesinde bulundu.

Terim, ''Tarihi bir an yaşayacağız. Santiago Bernebau Stadı'nda maç oynamak herkese nasip olmaz'' diyerek futbolcularını en iyi şekilde İspanya maçına hazırlamak için elinden geleni yapacağını vurguladı.

HAMİT ŞOKU!
Hamit'in diğer bacağında nükseden sakatlığı MR ile incelendi ve maalesef 7 cm açıklık var. Cumartesi günü oynaması imkansız ve çarşamba günü de çok zor. Kamptan gönderme ihtimalimiz olabilir. Oyuncu sağlığı her şeyden önce gelir. Ekip çalışması içinde hiçbir arkadaşımızı tam net olmadan hele sakatlığı varsa oynatmadım. Onlar bize daha çok lazım. İğneyle oynatıldı gibi şeyler olmadı bizde. Oyuncu sağlığı bizim için en önde gelen prensiplerden biridir. Hocası da bana teşekkür etti. Siz de bir an önce tedavsini başlayın dedik Klinsmann'a. Bizimkiler ameliyatlık sakatlanıyor. Bizim oyuncumuz örnek Mehmet Topal, sarı kart gördüğü pozsiyonda sakatlanıyor. Biz oyuncularımızı mental olarak enternasyonal bir maça hazırlamaya çalışyoruz. Sakatlardan çektiğimiz kadar hiçbir şeyden çekmedik sanırım. Ben ve arkadaşlarım rakiplerimizle İspanya'yla yatıp kalkıyoruz. Bizim doğru kararlar vermemiz gerekiyor. Kazım bizde iyi oynadı hep. Ben kimsenin tasarrufuna müdahale etmiyorum. Benim seçimlerime saygı duymalı herkes. Ben kimseye bir şey demiyorum. O zaman bana da bir şey denmemeli. Kendi bildiğimi yapmam adına hesabını verecek olan yine benim. Toraman açıklama yapmış ben de çok sevindim. Herkes yapsa. Mesela Bilica farklı bir soluk getirdi Sivas'a ama oynatamıyoruz. Bir oyuncu kulübüne inanılmaz faydalı olabilir ama milli takım bazında olmayabilir. Biz herkese eşit mesafede duruyoruz. Biz kulüpteki hekimlerle tek tek görüşüyoruz. Ben şu takımı tutuyorum bu niye yok. Böyle olmamamlı. Herkesin sempati duyduğu oyuncuları alsak 100 kişi olurduk. Bir takım yaratıyorsunuz ve seçtiğiniz bazı isimler var. Bir takım yaratmaya çalışıyorum. Formda olanlara da açığız, gençleştirmeye de açığız. Bir takım var ve istikrara açık olmalısınız. Avrupa 3.sü bir takımız. Eren burada yenilerden. Batuhan vardı. Sercan da burada. Açıklama yaptım. Düşünmekten utanmadığım bir şeyi yapmaktan da utanmıyorum. Başkalarına doğru gelmeyebilir. Hep aynı sorulara cevap vermek zaman kaybı artık. Belki Avrupa'da takımımız kalmadı ama Avrupa'yla oynuyoruz. Oyuncularımla şunu konuştum. Hedef kusursuzluk değil hedef başarı. Hata yapma hakkından vazgeçmeyen yeni şeyler öğrenebilir. Hata yapmaktan korkmayacak. Çok net belli İspanya. Ben de diyorum ki bunu fırsata çevirmeliyiz. Yapacak kuvvetimiz ve kudretimiz var. Biz İspanya olmamamıza rağmen 3. bitirmişiz. Kazandığınız zaman bir olaydır. Oyuncularım, dünyada sansayon yaratacak bir haberin peşinde olmalıdır. Korku kelimesini yasakladım. Tam bir Avrupa takımı gibi oynayacağız. Sayısal üstünlük olarak morali bozuk oyuncumuzun fazlalığı sorundur. Bu sıcak ortam da bunun üstesinden geleceğiz. Çoğunu burada tedavi edip gönderdiğimiz de oluyor, oynamasa bile. Aynı doğrultuda hedefe giden bir kesim olmalılar. Bir hedefe bakmak zorundalar. Kurduğunuz takım da korumacı oluyorsunuz bu nedenle. Barcelona maçını izliyordum. Bunlardan kimse niye sakatlanmıyor dedim. Iniesta elini kaldırdı ve oyundan çıktı. Tabii ki kimsenin sakatlanmasını istemeyiz. Çıktığı zaman bile Liverpool'dan biri gelecek. Çok farketmeyecek. Türk takımı alışkın böyle şeylere. Kafamda hiç bir değişilik yok oyun stratejimde. Iniesta oynamazsa Riera olabilir. Valencialı sol açık oynayabilir. Torrres'in yanına Llorente olabilir. Xavi olmazsa Alonso olabilir. Benim oyun planımda bunların yokluğunda bir değişikliğe gitmeme neden olan bir şey yok. Sistem takımı olmamızı isteyen biri olarak oyun içinde B planımızı devreye sokabiliriz. Ama ilk başta A planımız devrede olacak. Biz de dirençliyiz. Benim olduğum takımlarda orta saha güçlüdür. Burada bir taktik anlayış ön plana çıkacaktır. Bırakırsak oynayacaklardır. Kalenize yaklaştıkça biraz daha koyu marka etmeniz lazım. Dar alanlardan da çıkabilecek yetenekte oyuncular. David Villa dediğiniz devamlı atıyor. Torres bildiğimiz gibi. Diğer oyuncular da. Oyuncularım bugün biraz rahatlar. Müthiş bir karşılıklı alış verişimiz olacak. Benim takımlarımın ne yaptığı çok önemlidir. Mükemmel hazırlandık. Buradan sonra burada teorik, sahada pratik. İsterim ki 3-3 olsun. En kötü senaryoda 4 maçta 12 puan var. Onları alıp play offtan gideriz. Ciddi olmakla korkuyu karıştırmamak lazım. Türkler'e has bir unvanla birlikte kazansa da kaybetse de Türk insanının göğsünü kabartacaktır. İbrahim Kaş seri, iyi bir markajcı ama oynamıyor uzun süredir. Ben Getafe'nin hocasına demiyorum niye oynatmıyorsun diye. 90.000 kişilik bir stat. Tanıdık bir takım. Stoperde Emre Aşık var, Eren, İbrahim Kaş var ve Hakan Balta oynayabilir Kaş'la beraber. Böyle bir takıma adam markajı intihar demektir. Blokla çözerseniz bunları bozacaktır. Birebir oynarsak, biz oynayamayız ve başka sonuçlar çıkabilir. Bu maçta yükümüzü orta saha çekecek. Bunun için en önemli oyuncumuz Aurelio. Bizim sıkıntımızı her maçta alıyor ve alacaktır da. Daha önde kesmeyi deneyeceğiz. Dar alanda iyiler, geniş alanda süratliler. Daha oturmuş bir takımla gelsek tabii ki daha iyi olurdu ama bizim de görevimiz bu. Dünyada kulüp yarışmaları zaman zaman milli takımın önüne geçiyor. Ben bilgi veriyorum. Şikayet etmiyorum. Elimizde ne varsa en iyisiyle çıkacağız. Herkesin bir ilki vardı. Bazen de çıkış için bazılarına şans doğacaktır. Elbette onlar da bunu değerlendirecektir. Del Bosque ile Aragones İspanya'sı arasında bir fark yok. Aragones'in hakkını vermek lazım. Dostum olduğu için söylemiyorum, takımı Avrupa Şampiyonu yapmış. Bazı takımlar hoca yaratır, bazı hocalar takım yaratır. Kafamdaki 11 belliydi ama Hamit'e kadar. Değişiklikler olabilir. Tabii ki idmanlar sonunda her şey daha netleşecek. İkinci maçı düşünerek mevcutu elde tutacağız. Kafamda aşağı yukarı 11 belli. Zaten Avrupa Şampiyonası'ndan beri milli takım kadrosunu herkes sayıyor. Buraya bugün gelmemiz doğru kararmış. Çabuk toparlanmamız için iyi olacak. Real Madrid'in tesislerini bize açması büyük bir davranış. Mijatovic ve Real Madrid'e teşekkür ettik. Normal oynayacağımz sahanın aynısında hazırlanıyoruz. Hiç bir ciddi başarı tesadüfi olamaz. Alınteri ve başarı vardır. Muhteşem bir tesisleri var. Uzay gibi. Bunun da sonu yok. Riva'yı hep rica ediyoruz. Umarım gerçekleşir"

Geri