• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Krem karamel

~meLek~

GalataSaray'ım
1C2POfr.webp

- Karamel: 50gr. şeker 2 çorba kaşığı su
- 1 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 125 ml. süt
- yarım vanilyanın özü (bunun yerine vanilyalı şeker kullanabilirsiniz)
1- Karamel veya ufak sufle kaplarını yağlayın. Şekeri ve suyu orta ateşte açık kahverengi olana kadar kaynatın. Kaplara paylaştırın.
2- Yumurtayı ve yumurta sarısını şekerle birlikte krema haline gelene kadar çırpın. Sütü vanilya özüyle birlikte kaynatın. Çok yavaşça akıtarak yumurtalı karışımın içine karıştırın. Kaplara boşaltın.
3- Fırını 125 C’ye ısıtın. Kapların ağzını alüminyum folyoyla kapatın ve fırına dayanıklı bir kabın içine yerleştirin. Kapların yarısını geçecek kadar sıcak su koyup fırına verin. Yaklaşık 1 saat kadar fırınlayın.
Krem Karameli bir gün önceden yapmakta fayda var. Karamelin çözülmesi 12 saati buluyormuş. Benimkiler yaklaşık 25-26 saat buzdolabında beklediler ve kalıplardan hiç yara almadan çıktılar.
 
Geri
Top