Benim Bildigim Krema soslu köfte bu senin verdigin tarif biraz farkli oldu
)) simdi kara siz kaldim hangisini yapayim diye sence hangisini yapayim tafsiyen nedir
500 gr mantar
100 gr krem şanti
100 ml sebze suyu
1 tutam tuz
1 tutam karabiber, taze çekilmiş
Köfte için malzemeler
400 gr kıyma, karışık
0,5 demet düz yapraklı maydanoz
3 yemek kaşığı bitkisel yağ
4 yemek kaşığı pastırma, füme, çizgili
1 tutam karabiber, taze çekilmiş
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı hardal, orta sıcak
2 adet soğan, küçük
1 adet yumurta,
4 yemek kaşığı su
hazırlık
Öncelikle maydanozu yıkayıp kurulayın ve yapraklarını ince ince doğrayın. Daha sonra soğanı soyun ve ince ince doğrayın.
Daha sonra ikisini de kıymayla birlikte bir kaseye koyun ve ardından yumurtayı ve hardalı ekleyin.
Şimdi ekmek kırıntılarını suyla karıştırın, kıymaya ekleyin, bolca tuz ve karabiber ekleyin ve tüm malzemeleri homojen bir karışım halinde karıştırın.
Kıyılmış karışımdan 4 köfte yapın ve her birini bir dilim pastırma ile sarın.
Şimdi yağı yapışmaz bir tavada ısıtın. Köfteleri orta ateşte yaklaşık 10 dakika boyunca bir kez çevirerek kızartın, ardından tavadan çıkarın ve sıcak tutun.
Mantarları mutfak kağıdıyla temizleyin, saplarını kısaltın ve ardından yaprak halinde kesin.
Daha sonra köftelerden elde edilen kızartma yağıyla tavayı ısıtın, mantarları ekleyin ve çevirerek yaklaşık 5 dakika kızartın.
Şimdi et suyunu ve kremayı ekleyin, kaynatın ve 4 dakika pişirin. Son olarak sosu tuz ve karabiberle tatlandırın.