Küf tüm yiyeceklerde oluşabilir; örneğin ekmek, meyve veya peynir. Kesersem yine de ne yiyebilirim ve neyi atmam gerekir?
Çeşitli gıdalardaki küf oluşumuna genel bakış
Yiyeceğe bağlı olarak yiyeceklerdeki küfle en iyi nasıl başa çıkmanız gerektiğini kontrol ediyoruz. Bu önemlidir çünkü küf bazı yiyeceklerde gözle görülmez şekilde yayılır. O zaman sadece görünen yerde değil, her yerdedirler. Küf zehirli olabileceği için onu yemeyi bırakmak önemlidir.
Ekmek, meyve vb. için ne geçerlidir? Küflenirse atmanız gerekenler:
Ekmek
reçel veya komposto
Süt
Quark, yoğurt veya tereyağı gibi süt ürünleri
Et veya taze sosis
Taze veya yarı sert peynir
meyve suları
Şeftali, armut veya narenciye gibi su açısından zengin meyveler
Meyveler
marul
Domates gibi su açısından zengin sebzeler
Baharat
Kurutulmuş meyveler
tahıl veya un
Fındık, çekirdek veya tohumlar
Kahve
Sosis, sert peynir ve katı sebzelerde küf oluşmuşsa şunları kesin:
Salam gibi tek parça halinde havayla kurutulmuş sosis
Parmesan veya dağ peyniri gibi sert peynirler
Havuç veya yaban havucu gibi sert sebzeler
Peynir ve salam istisnadır: yenilebilir küf?
Bütünlük için: Örneğin peynir veya salamdaki asil küf söz konusu olduğunda küf kasıtlıdır ve elbette yenilebilir.
Yumuşak peynir veya salamdaki asil küf diğer peynir veya sosis türlerine yayılırsa iştah açıcı olmayabilir ancak tehlikeli değildir. Noktalar basitçe kesilebilir. Ancak kasıtlı küflenen yiyecekleri ayrı ayrı saklamak en iyisidir.
Çeşitli gıdalardaki küf oluşumuna genel bakış
Yiyeceğe bağlı olarak yiyeceklerdeki küfle en iyi nasıl başa çıkmanız gerektiğini kontrol ediyoruz. Bu önemlidir çünkü küf bazı yiyeceklerde gözle görülmez şekilde yayılır. O zaman sadece görünen yerde değil, her yerdedirler. Küf zehirli olabileceği için onu yemeyi bırakmak önemlidir.
Ekmek, meyve vb. için ne geçerlidir? Küflenirse atmanız gerekenler:
Ekmek
reçel veya komposto
Süt
Quark, yoğurt veya tereyağı gibi süt ürünleri
Et veya taze sosis
Taze veya yarı sert peynir
meyve suları
Şeftali, armut veya narenciye gibi su açısından zengin meyveler
Meyveler
marul
Domates gibi su açısından zengin sebzeler
Baharat
Kurutulmuş meyveler
tahıl veya un
Fındık, çekirdek veya tohumlar
Kahve
Sosis, sert peynir ve katı sebzelerde küf oluşmuşsa şunları kesin:
Salam gibi tek parça halinde havayla kurutulmuş sosis
Parmesan veya dağ peyniri gibi sert peynirler
Havuç veya yaban havucu gibi sert sebzeler
Peynir ve salam istisnadır: yenilebilir küf?
Bütünlük için: Örneğin peynir veya salamdaki asil küf söz konusu olduğunda küf kasıtlıdır ve elbette yenilebilir.
Yumuşak peynir veya salamdaki asil küf diğer peynir veya sosis türlerine yayılırsa iştah açıcı olmayabilir ancak tehlikeli değildir. Noktalar basitçe kesilebilir. Ancak kasıtlı küflenen yiyecekleri ayrı ayrı saklamak en iyisidir.