kurtlu ekmek, kek, makarna, peynir ve süt kullanarak yapabileceğiniz lezzetli tarifler

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

AB un kurdu içeren ürünlerin marketlerde satışına izin verdi​

Ultraviole işlem görmüş un kurdu larvası tozu içeren ekmek, kek, makarna, işlenmiş patates ürünleri, peynir, süt ürünleri ve reçelleri 10 Şubat'tan itibaren AB piyasalarında satılabilecek​


Afiyet olsun hepimize :))))

1. Kurtlu Ekmek (Kurtlu Börek)​

Malzemeler:

  • 2 adet kurtlu ekmek (bayat ekmek de olabilir)
  • 200 gr lor peyniri veya beyaz peynir
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:

  1. Ekmekleri küp küp doğrayın.
  2. Bir kasede yumurtaları çırpın, süt ve sıvı yağı ekleyin.
  3. Peyniri, maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  4. Ekmekleri bu karışıma batırıp yağlanmış fırın kabına dizin.
  5. Üzerine biraz daha peynir serpip 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

2. Kurtlu Ekmekli Kek​

Malzemeler:

  • 2 adet kurtlu ekmek (bayat)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Yapılışı:

  1. Ekmekleri rondodan geçirip un haline getirin.
  2. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. Süt, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  4. Ekmek ununu ve cevizi ekleyip karıştırın.
  5. Yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

3. Peynirli Makarna​

Malzemeler:

  • 1 paket makarna
  • 200 gr beyaz peynir veya kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:

  1. Makarnayı haşlayın ve süzün.
  2. Tereyağını eritin, sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Sütü ekleyip kaynamaya bırakın.
  4. Peyniri rendeleyip sosun içine ekleyin, eriyene kadar karıştırın.
  5. Makarnayı bu sosla karıştırıp servis yapın.

4. Sütlü Peynirli Omlet​

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 50 gr beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:

  1. Yumurtaları sütle çırpın, tuz ve karabiber ekleyin.
  2. Tereyağını tavada eritin, yumurta karışımını ekleyin.
  3. Peyniri ufak parçalar halinde omletin üzerine serpin.
  4. Omleti katlayıp pişirin ve sıcak servis yapın.

5. Kurtlu Ekmekli Peynirli Toplar​

Malzemeler:

  • 2 adet kurtlu ekmek
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Maydanoz, pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:

  1. Ekmekleri ufalayın ve sütle ıslatın.
  2. Peyniri rendeleyip ekmeklerle karıştırın.
  3. Ceviz, maydanoz ve baharatları ekleyip yoğurun.
  4. Küçük toplar halinde şekillendirip servis yapın.
 


Mesajınızı yazın...
Geri
Top