Laptopun Kapağı Kapalıyken Telefonunu Nasıl Şarj Edebilirsiniz?

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Akıllı telefonların en büyük sorunu şüphesi insanları priz başında bekletmeleridir. Genelde yavaş şarj olmalarına rağmen aksine hızlı bir şekilde şarj harcarlar. Bu yüzden insanlar da telefonlarını şarj etmek için daha akılcı yöntemler aramaya başladı. Mesela artık kimse telefon şarj etmek için priz başında beklemiyor.

laptot-telefon.webp

Çoğu insan USB teknolojisi kullanarak akıllı cihazlarını bilgisayardan veya çeşitli kaynaklardan şarj ediyor. Dizüstü bilgisayarını kullanarak telefonlarını şarj edenler için bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor. Özellikle de bilgisayarınızı kullanmadığınız ama telefonunuzun şarj olmasını istediğiniz zamanlarda göz ardı edilemeyen kapak sorunu var. Zaten telefonu şarj ederken bilgisayarınızın enerjisi gidiyor bir de neden ekran parlaklığının kurbanı olasınız ki? İşte bu yazımızda sizlere dizüstü bilgisayarınızın kapağı kapalıyken bile telefonunuzu şarj edebilme yönetimini göstereceğiz.

Fabrikadan çıkan her dizüstü bilgisayarda kapak kapatıldığında tüm enerji kesilir. Ama bazı ufak ayarlar sayesinde sadece USB girişlerine enerji göndererek telefonunuzu şarj edebilirsiniz.

1) İlk olarak "bilgisayarım" simgesinin üstüne gelerek sağ tıklayınız. Daha sonra açılan küçük pencereden "özellikler" bölümüne geçiş yapın.

%25C3%25B6zellikler.webp

2) Daha sonra karşınıza çıkan özellikler penceresinden sol üst köşede bulunan "Aygıt yöneticisi'ne" tıklamanız gerekiyor.

aygit-yoneticisi.webp

3) Aygıt yöneticisi açıldığında "Evrensel seri yolu veri denetleyicileri" bölümüne çift tıklayıp orayı genişletin. Daha sonra genişlettiğiniz bölümün en altında "USB Hub'ı (xHCI)" yazan ve kırmızı çerçeveyle gösterilen alana tıklayın.

aygit-yoneticisi2.webp

5) Açılan USB Kök Hub penceresinin sağ üst kısmında bulunan "Güç Yönetimi" sekmesine geçiş yapın.
USB-KOK-HUB.webp

6) Burada iki farklı seçenek bulunuyor. Bu seçeneklerden ilkini yani "Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" yazan bölümün başında bulunan işareti kaldırmanız gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonra "Tamam" butonuna basıp sayfayı kapatın.

Yukarıda anlattığımız 6 basit adım sayesinde artık dizüstü bilgisayarınızın kapağı kapalıyken bile cep telefonunuzu şarj edebileceksiniz. Biz Windows 10 işletim sistemini kullanarak anlattık ancak diğer Windows 8.x sürümlerinde de bu işlemi yapabiliyorsunuz. Daha önceki sürümlerde ise deneyerek test edebilirsiniz.

ben bugün konu başlıklarına taktım galiba laptopun kapağı kapalıyken telefonu bilgisayardan şarj etmekten bahsediyoruz heralde ki konuda da bundan bahsediliyor :p :D yoksa laptop kapağıyla telefon şarjının doğrudan bağlantısı yok :D

laptopun kapağı kapalıyken telefonu bilgisayardan şarj etmekten bahsediyoruz heralde
Aslında kapağı kapalı ikenden kastım laptop kapalı iken anlamında idi. Epey zaman olduğu için ben de bu özelliği unutmuşum.

Laptop kapalı iken usb den telefonunuzu bu yöntemle şarj edebilirsiniz. En azından formattan sonra bu konuya tesadüfen tekrar göz atınca özelliği yukarıdaki yöntemle açtım ve artık laptop kapalı iken sorunsuz şarj işlevi çalışıyor. :)

USB adı bilgisayara göre farklılık gösterebilir. Bendeki durum şöyle...
usb-sarj.webp

Geri