LÜTFEN ACİL CEVAP ...şimdiden uraşanlar ALLAH RAZI OLSUN....

Arkadaşlar ben de xp yüklü idi bi dişiklik olsun die win 7 yükledim (ultimate)her şeyi ayarladım Ben bi de fifa 2008 hastasıyımdır İşte win 7 yi kurdum pcye bu oyuun fifa 08 i yükledim yüklendi açılıdı Ama tam ekran değil yani hani yabancı filmleri fln yanlardan siyahla kısıtlarlary a onun gibi işte . Tam ekran deil işte.Oyun ayarları ile oynadım tam ekran yaptım ondada oyun çok kasıor küçük ekranda kasmıor . Küçük ekranda da tuhaf oluyor. Koca ekranın yarısını kullanıorum .ALLAH rızası için yardım edin...

Cözümü var mı bilmiyorum ama bir çok programda olduğu gibi senin oyunda da win7 ye uyum sorunu var sanırım.Daha üst versiyonlarını yükleme imkanın varsa onları yükleyerek dene istersen.Üzgünüm yardımcı olamadım.Kolay gelsin.

Ben bu konularda çok ilgili değilim ama fifanın araştırdığıma göre 2010 hatta 2011 versiyonu da var.Belki bu versiyonlarında win7 deki bu aksaklık giderilmiştir diye düşünüyorum.Sendekinin setupında problem olduğunu sanmam cünkü daha önce xpde çalıştığını ve win7de ekran görüntüsü dışında bir sorun olmadığını söyledin.

Test etmedim, alıntıdır...

* * * * *

Windows 7 kullanan bazı oyuncularımız oyunlarda ekranın yandan basık olmasından yani tam ekran oynayamamalarından şikayetçiydi. Bu sorunla ilgili şu adımları izleyebilirsiniz.

Nvidia ile başlayalım;

ATI içinse;

ATI Catalyst Control Center kurmanız gerekmektedir. ATI resmi sitesinden indirebilirsiniz.

Catalyst control center kurduktan sonra bilgisayarımızın çözünürlüğü ile oynayacağız. Masaüstündeyken sağ tık ekran çözünürlüğü tıklayalım ( 1024 x 768 ise 800 x 600 gibi bir rakam yapıyoruz ) aşağıdaki resimlerde nasıl çözünürlük değiştiğini görebilirsiniz. Şimdi anlatacaklarımı aşağıdaki resimlerden detaylı olarak görebilirsiniz. ATI Catalyst Control Center açıyoruz. Yukarıda "Hızlı Ayarlar" var ona tıklıyoruz daha sonra yandaki şıklardan "Dizüstü Bilgisayar Panel Özellikleri" tıklıyoruz daha sonrada sağ taraftan "Görüntü paneline uyması için masaüstünü yeniden boyutlandırın" tıklayıp alttaki "Git >" butonuna tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra altta 3 şık göreceksiniz. 3 şıktan ortadaki yani "Görüntü paneline uyması için yeniden boyutlandır" seçip "Tamamla" butonuna tıklayın. Daha sonra ati control panel kapatıp istediğiniz çözünürlüğe ayarlayıp oyuna girin artık tam ekran olduğunu görücekseniz..

Catalyst 11.2 sürümünde sağ üstteki "Preferences" dan "Advanced View" e tıklayın
"Properties (My Digital Flat-Panels)" e tıklayıp Enable GPU Scaling e tıklayın."Scale image to full panel size" işaretli olsun.
Sonra "Scaling Options (Digital Flat Panel)" e tıklayın " Use the scaling values instead of the customized settings when the desktop resolution does not match your DFP resolution" yazısının yanındaki ticki işaretleyip "Apply" ye tıklayın.

arkadaşlar yine olayı kaçırmışım :( yorumsuz un anlatımı doğrudur birkaç kişiye bu konuda yardım etmiştim ayrıca kendi bilgisayarımdada bu olayı yaşamıştım benim kartım nvidia .

gizemli çözünülürlük değiştirme olayıda oluyor yalnız görüntüde bozulmalar yaşanabilir mesela 1280*800 pikseldaki bir ekranı 800*600 yaparsan görüntü netliği oyunda bozuluyor eline sağlık yorumsuz

Geri