• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Mançurya Usulü Lahana Köftesi

Gül 34

Usta
Uzun Yoldan Geldi:

Mançurya Usulü Lahana Köftesi Tarifi​

Mançurya Usulü Lahana Köftesi Tarifi İçin Malzemeler​

  • Köfte İçin:​

  • 500 gram lahana(rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak(ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil(ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı toz kişniş
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Sosu İçin:​

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 diş sarımsak
  • 1/4 adet kırmızı soğan
  • 1 adet chili biberi
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 3 yemek kaşığı soya sos
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet taze soğan
Mançurya Usulü Lahana Köftesi

Mançurya Usulü Lahana Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. Kum gibi rendelenmiş lahanayı derin bir kaba alın.
  2. Tüm baharatları, unu ve nişastayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamur hala yumuşaksa azar azar un ve nişasta ekleyebilirsiniz.
  3. Hamurdan ufak parçalar koparıp avcunuzda yuvarlayın. Hamurları sıcak yağda renk alana kadar kızartın.
  4. Sos için soğanı ve acı biberi minik küpler, dolmalık ve kapya biberi de ince şeritler halinde doğrayın.
  5. Sarımsağı ezin. Taze soğanları da ince halkalar halinde doğrayıp kenarda bekletin.
  6. Büyük bir tavayı kızdırın, içerisine yağ koyun ve üzerine soğanları, sarımsağı, acı biberi, dolmalık ve kapya biberin yarısını koyup hafif yumuşayana kadar kavurun.
  7. Tavaya acı sos, ketçap, soya sos ve su koyup sosu kaynatın. Kaynayan sosa köfteleri ekleyin.
  8. Ufak bir kapta nişastayı soğuk su ile inceltin. Kaynayan köftelere kalan biberleri ve taze soğanın yarısını koyup kıvamını nişastalı su ile bağlayın ve koyulaşınca ocaktan alın.
  9. Kalan taze soğanlarla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
 
Geri
Top