Tam bir C vitamini deposu ve çok şifalı olan mandalinanın kabuğunu atmak yerine ondan da yararlanabilirsiniz. Peki mandalina kabuklarını nerelerde ve nasıl kullanabilirsiniz? İşte yanıtı...

Mandalinanın kendine has ve güzel bir kokusu vardır. Eğer başınız ağrıyorsa mandalina kabuklarını koklayarak bu ağrıdan kurtulabilirsiniz.

Yemekleriniz lezzetlenmesini ve sağlıklı bir hale gelmesini istiyorsanız, mandalina kabuklarını toz haline getirip yemeklerinize katabilirsiniz.

Mandalina kabuklarını çöpe atmak yerine, şifalı bir çay yapabilirsiniz. Kaynattığınız suyun içine doğradığınız kabuları atın ve demledikten sonra için. Bu çay soğuk algınlığına da iyi gelecektir.

Yediğiniz mandalinaların kabuklarını kurutarak kendinize doğal bir öksürük şurubu yapabilirsiniz. Bir kavanoza su ekleyip üzerinede kabukları koyun. 5-7 gün arası beklettikten sonra içerek öksürük rahatsızlığınızdan kurtulabilirsiniz.

Eğer burnunuz tıkalıysa ve elinizde ilaç yoksa, mandalina kabuklarıyla burnunuza buhar banyosu yapabilirsiniz. Burun tıkanıklığından hemen geçecektir.

Son olarak mandalina kabuklarını değerlendirmenin en lezzetli yolu; kabuklarını hiç soymadan reçel yapabilirsiniz.


Mandalinanın kendine has ve güzel bir kokusu vardır. Eğer başınız ağrıyorsa mandalina kabuklarını koklayarak bu ağrıdan kurtulabilirsiniz.

Yemekleriniz lezzetlenmesini ve sağlıklı bir hale gelmesini istiyorsanız, mandalina kabuklarını toz haline getirip yemeklerinize katabilirsiniz.

Mandalina kabuklarını çöpe atmak yerine, şifalı bir çay yapabilirsiniz. Kaynattığınız suyun içine doğradığınız kabuları atın ve demledikten sonra için. Bu çay soğuk algınlığına da iyi gelecektir.

Yediğiniz mandalinaların kabuklarını kurutarak kendinize doğal bir öksürük şurubu yapabilirsiniz. Bir kavanoza su ekleyip üzerinede kabukları koyun. 5-7 gün arası beklettikten sonra içerek öksürük rahatsızlığınızdan kurtulabilirsiniz.

Eğer burnunuz tıkalıysa ve elinizde ilaç yoksa, mandalina kabuklarıyla burnunuza buhar banyosu yapabilirsiniz. Burun tıkanıklığından hemen geçecektir.

Son olarak mandalina kabuklarını değerlendirmenin en lezzetli yolu; kabuklarını hiç soymadan reçel yapabilirsiniz.
