MALZEMELER
1 marul (kıvırcık ya da göbek salata)
1 demet taze soğan
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
5-6 adet siyah zeytin
Tuz (4 Kişilik)
Süre:35 dak.1 Porsiyon 350 Kalori
Salata Tarifi: Marulu yaprak yaprak ayıklayın. Taze soğanın
köklerini ve kart yapraklarını ayıklayın. Her
ikisini de biri sirkeli suda olmak üzere iki üç su
yıkayın, süzülmeye bırakın. Bir kâsede limon
suyu, zeytinyağı ve tuzu iyice çırpın. Marulu ve
soğanları dilediğiniz büyüklükte doğrayın. Üzerine sosu gezdirip harmanlayın. Zeytin
taneleriyle süsleyip servis yapın. NOT: Bu salatada farklı bir lezzet elde etmek için, bir tutam nane ve kekik ekleyebilirsiniz.
1 marul (kıvırcık ya da göbek salata)
1 demet taze soğan
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
5-6 adet siyah zeytin
Tuz (4 Kişilik)
Süre:35 dak.1 Porsiyon 350 Kalori
Salata Tarifi: Marulu yaprak yaprak ayıklayın. Taze soğanın
köklerini ve kart yapraklarını ayıklayın. Her
ikisini de biri sirkeli suda olmak üzere iki üç su
yıkayın, süzülmeye bırakın. Bir kâsede limon
suyu, zeytinyağı ve tuzu iyice çırpın. Marulu ve
soğanları dilediğiniz büyüklükte doğrayın. Üzerine sosu gezdirip harmanlayın. Zeytin
taneleriyle süsleyip servis yapın. NOT: Bu salatada farklı bir lezzet elde etmek için, bir tutam nane ve kekik ekleyebilirsiniz.