Ispanakların kök kısımlarını kesin ve bol suda yıkayın. Ardından ıspanakların yapraklarını ince ince doğrayın.
Kuru soğanı soyun ve yemeklik olacak şekilde, küp küp doğrayın.
Teflon tavaya zeytinyağı koyun ve kızdırın. Kuru soğanları pembeleşene kadar soteleyin. Sonra içine ıspanak yapraklarını ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Ispanaklar fırında da pişeceği için çok fazla sotelememeye özen gösterin.
Sotelenen ıspanakları derin bir karıştırma kasesine alın ve içerisine lor peyniri, yumurta sarısı, tuz ve karabiberi ekleyin.
Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkartın ve tek tek açın. Oda sıcaklığında bekleterek çözdürdüğünüz milföy hamurlarını merdane ile açın. Her bir kare milföyü bıçak yardımıyla, beş eşit parçaya bölün.
Milföy şeritlerinin uç kısımlarına ıspanaklı iç harçtan koyun ve börekleri rulo şeklinde sarın.
Hazırladığınız milföyleri, fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin. Arzu ederseniz hazırladığınız milföy böreklerinin üzerine yumurta sarısı da sürebilirsiniz. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Damak zevkinize göre dip sos hazırlayarak böreklerinizi lezzetlendirebilirsiniz.
Ispanaklı milföy böreğini fırından çıkardıktan sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!