Gül 34
Usta
MasterChef Şerbetli Tatlı Malzemeleri
- Tel Kadayıf 500 Gram
- Tere Yağı 3 Yemek Kaşığı
- Toz Şeker 4 Yemek Kaşığı
- Dövülmüş Ceviz İçi 1 Su Bardağı
- MUHALLEBİSİ İÇİN
- Süt 1 Litre
- Un 3 Yemek Kaşığı
- Nişasta 3 Yemek Kaşığı
- Toz Şeker 1 Su Bardağı
- Yumurta Sarısı 1 Adet
- Krema 1 Paket
Efsane Tatlı Tarifi ( Anlatımlı )
Evinizde kup bulunmuyorsa, kadayıflı muhallebiyi orta boyda bir borcamda hazırlayıp, dilimleyerek servis edebilirsinizGenişçe bir teflon tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritip, üzerine 500 gram tel tel ayrılmış kadayıfı ve 4 yemek kaşığı toz şekeri ekleyerek altın rengini alana kadar kavurun.
1 su bardağı dövülmüş cevizi de ilave edip bir süre daha kavurun ve ocaktan alın.
Muhallebiyi hazırlamak için, derin bir tencerede 1 litre sütü, 3 yemek kaşığı unu, 3 yemek kaşığı nişastayı, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 adet yumurta sarısını orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan alarak, 10 dakika soğumaya bırakın.
Son olarak soğuyan muhallebiye 1 paket krema ilave edip ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Servis edeceğimiz kupların tabanına hazırladığımız kadayıflı karışımdan bir miktar koyduktan sonra muhallebiyi ekleyin ve üzerine tekrar kavrulmuş kadayıftan ekleyip çileklerle süsleyin. Kupta kadayıflı muhallebiler hazır, afiyet olsun!