Mavi

gezzgin

Üye
Merhaba sevgili günce.Ben gezzgin. Şimdi sanada bir isim düşünelim ki kuracağımız diyalog sağlam olsun demi.Evettt senin
adın da özgürlüğü çağrıştırdığı için Mavi olsun.Umarım seversin ismini.

Sevgili Mavi... ;
Okul yıllarımda bir müddet günlük tutmayı denemiştim. Hatırlıyorumda ilk zamanlar inanılmaz zevkli olan yazma işlemi bir müddet sonra sıkıcı olmaya başlamıştı ve terketmiştim...

sana anlatmak istediğim şu ki Mavi;
o ağzı dili olmayan ,ne söylersem kabul eden ,istediğim zaman ise beni bana geri verecek olan sen kadim dostumu acımasızca terkedeceğim... ya bir döşek altına ya bir sandık dibine ya tozlu rafların en ücra köşelerine yada sanalın sahtekarlığına...

Bu gün sana neler yaptığımı anlatmayacağım bel ki. Belki de vazgeçip gideceğim bilmiyorum belki de karamsarlığımı paylaşırım seninle.

Özlüyorum Mavi.. Neyi özlediğimi bilmeden. Bilemeden özlüyorum. Belki ölümü bize tercih eden babamı, on yedi aydır görmediğim annemi belki kardeşlerimi.... Bilmeden özlüyorum Bel ki geride
bıraktığım çocukluk arkadaşlarımı unuttuğum yada beni unutan çok ama çokkk değerli
dostlarımı.Belki de bağımsız türkiyeyi...

Bilmiyorum inanki bilmiyorum belki...belki... belki de gözlerinde kaybolmak istediğim yüreğine hükmettiğim yüreğine mahkum edileceğim bir sevgiliyi özlüyorum. Baktığımda kör olacağım,
sarıldığımda cehennemi hissedeceğim,öptüğümde dünyamdan vazgeçeceğim bir sevgili özlüyorum.Değerlerin en zirvesine çıkaracağım, mutsuzken teselli bulacağım,özlediğimde
sarılacağım,arzuladığımda alev kırmızı gecelerde bedeninde egoistçe kaybolacağım bir sevgiliyi bir sevgiyi bel ki....

Biliyormusun mavi ;

Belirsiz olmak çok kötü.Belirsizlik kaybetmek demektir. Belirsizlik güçsüzlük demektir. Belirsizlik özgürlüğe vurulan kelepçe demektir. Ama benim için.....benim içinse demirden bir ünlem kahrolası gurur demektir. Gurur......

Beni az tanıyanlar hayatımı bir arayış içinde geçirdiğimi bilmezler gururuma yenik düşüp özlediğimi bilmezler.Özlemlerime sarılıp kendimi yalnız hissettiğimi bilmezler. Çok iyi tanıyan dostlar ise çok uzaktalar. Yanımdakiler ise ne kadar yüzeysel ve günü kurtarma çabaları içerisindeki sahtekarlıklarını bildiğimi bilmezler.

Ya ben ;bir fincan sıcak çayı, yeni kesilmiş iki dilim üzümlü keki önüme, sol yanıma hırçın denizi ve karşıma gönüldaşımı aldıktan sonra satmışım dünyanın anasını be mavi. Çünkü gönüldaş dünya dır benim nazarımda.Anlıyomusun dünya..Ruhtur,yaşamdır bunun aksi ise yaşadığını sanmaktır. Gönüllerin sultanı sohbet kadere ve kedere sıkılan kurşun, yaşamın sahteliğine karşı bir başkaldırıdır. Özgürlüktür. Yaşamda devrrimdir.

Gönlüme düşen, aklımı meşkul eden,ruhunu ruhuma değdiren güzel...Nazlı dilber, tatlı şey...Kimine göre kınalı kuzu kimine göre başın tatlı belası.Benim için ise gizemli felaketim. Sözüm sana :Bana verdiğin İsmin gururum..Hayalin onurum..Dostluğun şiarım olacak.

Özetle sevgili Mavi :

Galiba ben özlemeyi özledim. Özlemeye değer ne kaldıysa....

Belkide tekrar yazmam belkide yine sana sığınırım maalesef yine bilmiyorum.Yinede hoşçakal. Özgürlük andımız olsun.

İşte böyle Mavi :

Acısını kağıda dökemediğim bir sen varsın.Düş olmaktan bile korkup, hiçbir sabah

uykudan korkuyla sıçrayarak uyandırmadın beni...

Sana anlatsam seni, ki; kendime bile itiraf edemem kalemim sayesinde

Korkarım kırmaktan,

oysa sen;benim yüzümden hiç kırılmadın ki!

Bakmak isterdim en çok gözlerine

en çok hangi derinliklerde sakladığını düşündüm umutlarını

birgün avuçlarına sığdırıp bana göster olur mu?

ben seni hiç yazmadım sana

oysa bilmeye hakkında vardı hani

görmeliydin,

kim dost,

kim düşman,

kim aşık sana.

ama korktum o kaşlarının arasındaki mesafe daralır diye.

ne sevmek kolay seni nede silmek.

Ve ben hangisi için çaba harcasam yine bana kalıyor düş kırıklarım.

Belki beceriksizin biriyim ben.

Hangi sözcüğün anlamı senin tam karşıtın bilmiyorum.

Yolumu bulamıyorum sevgili

bir kavşaktayım hala

Ve hiçbir yol ne yaşama nede ölüme götürmüyor beni.

Belki bir yalandın.

Kendime söylediğim en dürüst yalan.

Nasıl mı?

ACISINI KAĞIDA DÖKEMEDİĞİM BİR SEN VARSIN DEMİŞTİM YA; YALANDI YALAN!!!!!!!!!!!!!

Yine sana sarıldım mavi. Her canım acıdığında sana koşuyorum. Koşacağımda galiba....
Bir hayalin peşinde koşayarak geçiyor günlerim sevgili mavi. Ama şikayetçi de değilim biliyormusun. Garip bir hırs garip bir heves ve ihtirasla kovalıyorum hayalimi. Beni mutlu ediyor aslında. Özlüyorum... Özlemek ise canımı acıtıyor... Çok canım acıyor mavi... Sanki yüreğimden kocaman parçalar kopartılıyormuş gibi.. Anlıyorum sonra ben çağlayarak akıp giden bir suyu kovalıyorum yakalamak imkanım varmış gibi. Sanki yakalayabilecekmişim gibi. Sonra yine Özlüyorum.Özlüyorum. Özlüyorummmm. Yıldızlarla yüklü gece, mavi yıldızlar titreşiyorlar uzaklarda"...dönerek gökte şarkı söylüyor gece rüzgarı... bu gece en hüzünlü dizeleri yazabilirim... sevdim onu, o da sevdi beni ara sıra.... böyle gecelerde duyumsadım onu kollarımda öptüm... öptüm uçsuz bucaksız göğün altında... sevdi beni, ben de sevdim onu ara sıra... nasıl sevilmez ki o kocaman duru gözler... bu gece en hüzünlü dizeleri yazabilirim... benim olmadığını düşündükçe duyumsadıkça onu yitirdiğimi...

==Özlemek özgürlükse özgürüz ikimizde= Hep mutlu kal emi.

Ne desem ki sana... Nasıl selamlasam seni..
Elim kolum bağlanmış peşinden bakıyorum akıp giden zamanın. Birdaha asla geri gelmeyeceğini bile bile.. En çok kaybetmekten korkardım oysa. Şimdi kaybediyorum en değerli şeylerimi. Zamanı ve onu. İkiside geri gelmeyecek biliyorum. Gelmeyecekkk. Hep mutlu kalsın. ((( Hep mutlu kal emi)))

Sevgili mavi...

Tozlu raflarda kalmissin ama suclusu bn degilim senin sahip senide beni de unuttu...
Onceden arasira ugrardi bize..bak artik ugramaz oldu...gelirse eger selamimi ilet...ona kirildigimi soyle...

Sevgili Mavi:
Her giden mutlaka geri dönermiş.............
Geride bıraktıklarını aramak için. ....Aslında geride bıraktığı şeyleri bıraktığı yerde bulacağını sanarak dönermiş........Dostlarını; bıraktığı çardağın altında sohbette, çocukluğunu: elma ağacının altında misket oynarken. sevgiliyi: yolunu gözlerken.......bulacağını düşünerek gelirmiş. Bir umut işte... Ama bıraktığı hiç bir şey yerinde olmazmış. Bu gün olduğu gibi.......

Seni ararken
Kendimi kaybetmekten yoruldum
Bulduğumu zannettiğimde
Kendimden ayrı düştüm

Bu garip bir veda olacak
Çünkü aslında hep içimdesin
Ne kadar uzağa gitsem de
Gittiğim her yerde benimlesin

Söylenecek söz yok
Gidiyorum ben...................(( hep mutlu Kal Emi))

Geri