• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Meme Muayenesi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Papatya

V.I.P
V.I.P


Memelerden birindeki anormal büyüme, bir memenin diğerine göre anormal sarkık olması, meme üzerinde kızarıklık, renk değişimi ve yara olup olmadığı, meme cildinin buruşuk ve gözeneklerden oluşup oluşmadığı kontrol edilmeli.Ayrıca meme ucunda çukurlaşma ve renk değişimi, iki meme ucunun farklı yönlere dönük olması, meme üzerinde ya da koltukaltında şişlikler, kolun dirsekten yukarı kısmında anormal şişlik olup olmadığı gözlemlenmeli.

Öte yandan, eller bele konur ve iki meme birbirine yaklaştırılmak isteniyormuş gibi göğüs kasları sıkıştırılır. Kaslarısıkıştırıldığında memelerde içe çökme ve meme uçlarında farklı yönlere dönme olup olmadığını kontrol edilir. Öne doğru iyice eğik pozisyonda her iki memenin aynı şekilde aşağıya sarkıp sarkmadığına bakılır.

Adet Öncesi Muayene Yapılmamalıdır!

Adet gören kadınlar memelerinin daha yumuşak ve daha az hassas olduğu, adet başlangıcından 5-7 gün sonra meme muayenesi yapmalıdır. Adet olmayan kadınlarda ise her ayın belirli günü bunu yapabilir. Doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda, her yeni ilaç kutusuna başlamadan önceki gün meme muayenesi yapabilir. Unutmamak gerekir ki muayene sırasında ele gelen her lezyon kanser değildir. Bu lezyonların yüzde 80’i iyi huyludur.

 
Geri
Top