• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Msn karsidan nasil okunur ve neler yapmaliyiz

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Msn karsidan nasil okunur ve neler yapmaliyiz

iki şekilde okunabilir

1 - okuduğunu idda eden kişi aslında şuan msn de görüştüğünüz kişidir ve başka bir msn adresi vardır
2 - keylogger programı ile (karşı pc nin tüm kalvyeden bastığı bütün yazışmaları mail adresine alabilir) bu mümkündür

öyle bir şüpeniz varsa bilgisayarınızı güçlü bir virüs tarayıcı ile güvenli kipte veya nete bağlı olmadan taratınız

Not: Keylogger programı dosya veya resim aracılığı ile msn den atılan bir server dosyasıdır o resmi veya dosyayı aldığınız anda tüm sizin klavyeden bastığınız harfleri karşı kişinin e-mail adresine bire bir gönderir siz farkında bile olmazsınız

keylooger aldıysan anlamazsın bile keylogger bir virüs değildir klavye log larını kaydeden ve istenilen adrese otomatik gönderen yazılımlardır

keylogger bir müzik dosyası içinde atılabilir bir resim dosyası içinde atılabilir biçok yolu var

kurtulmanın tek çaresi virüs programlarınızı güncel tutmaktır ve belirli aralıklarla güvenli kipte nete bağlı olmadan taratmaktır ..

AÇIKLAMA:

Keyloggerlar klavyeden basılan her tuşun loglarını tutan casus yazılımlardır. Bu yazılımlar siz internette gezinirken gireceğiniz paraloların ve kişisel bilgilerinizi bir metin dosyasına kaydedip başka bir kullanıcıya ulaştırır. Internet cafeye gidip icqyu kullandıktan sonra ertesi gün aynı icqya bağlanmak istediğinizde size yanlış parola hatası verebilir veya kredi kartınızda para
çekilmiş olabilir.Son zamanlarda sözde kendini uyanık sanan cafe sahipleri bu yazılımları bilgisayarlarına kurup müşterilerin şifrelerini çalmaktadır.

Piyasada bir sürü keylogger bulunmaktadır ve her keylogger değişik bir mantıkla log tutmaktadır.Bu yüzden hepsinden aynı yöntemle kurtulmak mümkün değildir. Basit bir keyloggerdan kurtulmak için Başlat>Çalıştır “msconfig” (tırnaklar yok) yazıp açılan pencereden Başlangıç sekmesine gelerek listede açılışta çalışmaya başlayan programları görerek keylogger programınıda tespit ederek başlangıçta çalışmasını durdurabilirisiniz.

Bu keyloggerlardan kurtulmanın bir diğer yöntemi ise Anti-Keylogger programını kullanmak.Programı adresinden indirebilirsiniz.Program
keylogger ları bulup kaldırabiliyor.Yanlız deneme sürümünde sadece keylogger ları buluyor.Yani kaldırmıyor.Programın tam sürümü için biraz parayı gözden çıkarmanız
gerekiyor.Tabi *****leyip belesh kullanmakta sizin elinizde..

bilgisayardaki en büyük açık aslında bizleriz önemli olan herkim olursa olsun güvenliğimiz açısından hiçbir şekilde hiçbir kişiden yardım amaçlı dahi olsa dosya almamak veya yardım talebinde bulunmamaktır

dip not beş parmağın beşi bir olmuyor...
----- çok güvendiğiniz kişi ise sorun yok ama şunuda unutmamak gerekir

internet binlerce kişiye açık bir paylaşım alanı olduğuna göre size dosya gönderen kişi belki bundan veya böyle durumlardan habersizdir nekadar iyi niyetli olsa dahi ona gönderilen bir dosyayı siz aldığınızda bile aynı sorunla karşılaşma ihtimli yüksektir

karşınızdakine değil kendinize güvenmelisiniz kendi güvenliğinizi kendiniz almalısınız

karşınızdaki kişi nekadar iyi niyetli olursa olsun onun bu iyi niyetinden faydalanmak isteyen biçok kendini bilmez kişiler bulabilmek mümkündür net dünyasında

tüfek çıktı mertlik bozuldu gibi bişey bu teknoloji çıktı insanlar bozuldu

malisef bilinçli kullanıcı değiliz hep aklımız o tür şeylere çalışıyor

kendisini Hacker olarak tanımlayan kendini bilmez Lamer işleri bunlar güvenliğiniz sizin elinizde olan bişey

gerçek hayatta da bu böyledir kapınızı tanımadığınız kişilere açmazsanız güvendesiniz demektir

Bu tür konuya bir örnekte ben vereyim

Bende bir süre uzaktan yardım amaclı olusturulan bir trojen programı (turkojan) bayagı bir süre kullandım
Programın en büyük ozelligi Yollanan Dosyayı direk istemesenizde D sürücüsüne atiyor aktarım tamam landıktan sonra size bos bir dosya gibi sörünüyor fakat Program kendını sizin isteminiz dısında coktan kurmus olabılır

Bu programla neler yapılabilir?
1 cameranız kapalı olsa dahi görüntü alınabilir.
2 Mık takılı ıse ses kaydı alınabilir.
3 Msn Chat gibi shörf alanlarınız istenen kısı tarafından degisrtirilebilir yada durdurulabilir.
4 Bütün programlarınız sizin dahiliniz dısında degistirilebilir yada silinebilir

Dersenız ki bu sucmu Malesef degil
Cünki Program Yasaya göre uzaktan yardım iceriyor ve aktarımıda siz kabul etmıs oluyorsunuz
Bir Cok Hacker Bu bahsettigim programı kullanıyor

Cözüm en basit yoldan format atmak

Geri