Muhsin Yazıcığoğlu

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
1954 yılında Şarkışla'nın Elmalı köyünde doğan Yazıcıoğlu, ilk ve orta öğrenimini Şarkışla'da, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde yaptı. 1968'de cemiyetçilik çalışmalarına başlayan, Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katılan, üniversite eğitimi için 1972'de Ankara'ya geldikten sonra da, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başlayan Yazıcıoğlu, sırasıyla; Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'nda bulundu. Yazıcıoğlu, 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği' nin de kurucu Genel Başkanı oldu.

1978'de Balgat Katliamı sanıklarından Abdullah Çatlı ve Mustafa Pehlivanoğlu yakalanınca, "Ankara'ya geldiklerinden bir saat kadar sonra şubeye telefon açarak, Bu size son ihtarım. Abdullah Çatlı’yı bırakmazsanız Ankara'nın 150 yerinde bomba patlatacağız diyerek emniyeti tehdit etmiştir.

1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980'den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı. 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Yazıcıoğlu, bu davadan herhangi bir ceza almadı. Burada "Üşüyorum" adlı bir şiir yazmıştı.

Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra, cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı. Yazıcıoğlu, 1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) girdi ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. 20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi (RP), Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi'nin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'tan milletvekili seçildi.

Yazıcıoğlu, 7 Temmuz 1992'de, "içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı" gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşı ile beraber MÇP'den ayrıldı. Muhsin Yazıcıoğlu, 29 Ocak 1993'de, MÇP' den ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu. 24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerinde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden parlamentoya giren Yazıcıoğlu, 28 Şubat 1996'da ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü. 8 Ekim 2000 tarihindeki 4., 20 Temmuz 2003 tarihli 5. ve 30 Nisan 2006 tarihli 6. Olağan ve 15 Nisan 2007 tarihli 2. Olağanüstü Büyük Kurultaylarda yeniden genel başkan seçilen Yazıcıoğlu,evli ve iki çocuk babasıdır. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Sivas'tan Bağımsız Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir ve tekrardan seçimlerden önce bıraktığı BBP Genel Başkanlığına seçilmişti.
 
Alperen Ocakları (eski adı: Nizam-ı Âlem Ocakları)

Temel ilke olarak İslâmiyet'i Allah ile kul arasında olarak kabul etmenin sınırlılık oluşturduğunu, şekilciliğin önemli olduğunu, İslâmiyetin yaşamın her alanına hükmetmesi gereken bir Din olduğunu ve türk islam ülküsünü savunurlar Seyit Ahmet Arvasi yi davanın önderi kabul ederler.

Nizam-ı Alem, Büyük Birlik Partisi'nin dahil olduğu Ülkücü Hareket'in farklı oluşumları içerisinde yer almakta olup, yakın dönem içinde adını Alperen Ocakları'na çevirmiştir.
 
Şair-yazar Sadi Teltik hocamız da Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili çok güzel bir akrostiş yazmış. Bu bölüme de olması gerektiğini düşündüm. Tekrar teşekkürler Sadi Teltik hocam.

ALPEREN’İN ARDINDAN
*Akrostiş

Milliyetçi Alperen Ülkücü bir liderdin
Uysal tabiatlıydın millet için hep verdin
Herkesçe sevilirdin ne de fazla sevenin
Sivas ili Şarkışla baba ocağın senin
İnceden inceye de incelesinler seni
Nasıl sevmeyeyim ki milletini seveni

Yağız bir delikanlı Anadolu çocuğu
Asaleti tanımaz bir baksana bir çoğu
Ziya saçtın ülkene diyar diyar dolaştın
Issız yalnız hücrende “Tek Varlık” a ulaştın
Cihan seni tanıdı örnek alacak herkes
Irkım var oldukça bil yükselecek “Tek bir” ses
Oğlun kızın Türkiye senle övünecektir
Gül markalı bayrağın yere inmeyecektir
Liyakat nişan sana bir devir açmaktasın
Uçmak için binmiştin ölmedin “uçmak”tasın
 
Geri
Top