• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Mükemmel Ev Yapımı Pancake Tarifi ve Püf Noktaları

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Pancake yumuşak ve pofuduk dokusu, mis gibi kokusuyla çocukların vazgeçilmezi. Çocuklar nutella, biz ise bal ya da reçelle yemeyi seviyoruz. Hafta sonu kahvaltılarında fark yaratmak istiyorsanız pancake tarifi denenmeli! Sadece sabah kahvaltısı olarak değil tatlı olarak ta iyi bir seçenek. Farklı meyvelerle çeşit çeşit pancake yapabilir, sofranızı renklendirebilirsiniz.

Pancake Tarifi ve Püf Noktaları

  • Unu mutlaka eleyerek kullanın.
  • Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Pancakelerin içinin yumuşak kalmasını istiyorsanız hamuru çok fazla karıştırmayın sadece bütün malzemeler birbiri ile karışıncaya dek çırpmanız yeterli, mikser kullanmayın.
  • Pişirirken çok yağ kullanmayın ve mutlaka sıvı yağ kullanın. Bir çay kaşığı yağı tavaya döktükten sonra tavayı iyice sallayarak yayılmasını sağlayın.
  • Küçük bir kepçe ile bir miktar hamuru tavaya alıp hamurun üzeri göz göz olana dek bir tarafı pişirin daha sonra diğer tarafı çevirin.
  • Pancakeleri pişirirken mutlaka orta ateş kullanın yüksek ateş yanmalarına neden olabilir.

Malzemeler​

  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 2 büyük yumurta
  • 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Sıvıyağ (pişirmek için)

Yapılışı​

  • Tereyağını oda sıcaklığında 10 -15 dakika bekletin ya da mikrodalgada 30 saniye eritin, bir kenara bırakın.
  • Orta boy bir kapta un, şeker, tuz ve kabartma tozunu birlikte harmanlayın.
  • Un karışımının ortasında bir çukur oluşturun.
  • Süt, yumurta ve tereyağını çukura dökün.
  • Bir el çırpıcısı ile iyice karıştırıp pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın. Çok sıvı olmamasına dikkat edin, gerekirse biraz daha un ekleyin. Kremsi katı bir kıvamı olmalı.
  • Hafifçe yağlanmış, sıcak tavaya küçük bir kepçe karışım dökün.
  • Her iki tarafı hafifçe kahverengiye dönünceye kadar 3-6 dakika pişirin.

    [Damak zevkinize göre çilek, muz, böğürtlen, yaban mersini, bal, nutella, akçaağaç şurubu veya reçel ile servis edebilirsiniz.
 
Geri
Top