müzik kulübü hakkında

Aslına birinci kademede kesinlikle kulüp uygulaması sağlıklı olmuyor. Belki teoride güzel gelebilir ama pratikte tek kelimeyle eğitim yok. Yeğeninizin yapması gereken bir şey yok. Kulüpte görevli öğretmenin kulübü yönetmesi ile ilgili bir durum. Gerekenleri öğretmeni açıklayacaktır öğrencilerine.

Çalgı türlerine gireceklerini sanmıyorum. Haftada bir ders saati zaten, sadece yönetmelikte yeri var diye uygulanan bir sistem. En azından benim çalıştığım okullardaki uygulama hep bu şekilde oldu. Farklı bir şeyler yapılırsa yine bu başlıkta konuyu irdeleriz.

çocuklarda müzik eğitimine , telli vurmalı veya yaylı enstrumanlarla başlanmamalı,bir org çocuk başlangıcı için çok uygun diğerlerinden istedikleri sesi alamadıkları için çabuk bıkıyorlar,önce çocuğun kulağını sese açmak lazım,ritim duygusunu geliştirip yeteneği olduğu enstrumana yönlendirmek lazım,ülkemizde müzik beden gibi dersler henüz gerekli görülmüyor,çocuklar ezberci sistem içerisinde kaybolup gidiyor,hayal edemeyen bir nesil yetişiyor.. neyse konudan şaştım burada kesim içim dolu içim...

Geri