Muzla Öksürük Tedavisi

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Eğer sizinde sebepsiz öksürüğünüz varsa aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz. Ben son bir haftadır bu sorunla mücadele ediyorum. Birazdan deniyeceğim bu tarifide. Denetimi paylaşırım.

Malzemeler:

• 2 adet orta boy muz

• 2 yemek kaşığı bal

• 400 ml ılık su

Yapılışı:

• Muzları soyun ve ardından cam bir kasenin içine alıp püre haline getirin. Püre haline getirmek için tahta ya da plastik bir çatal/kaşık kullanın. Çünkü her zaman kullandığımız metal çatal ya da kaşıklar muzun hızlıca kararmasına ve sağlığa zararlı etkilerde bulunmasına neden olabilir.

• Ardından kaynattığınız suyu muz püresinin üzerine ilave edin ve yaklaşık yarım saat kadar bekletin.

• Yarım saatin ardından karışımınız iyice soğumaya başlayınca içine 2 yemek kaşığı balı ilave edin. Ancak dikkat, karışımın soğuduğundan emin olmadan balı ilave etmeyin, kaynar suyun içine bal koyarsanız kendiniz için faydalı değil, aksine çokça zararlı bir şey yapmış olursunuz.

• Balı da ekledikten sonra, son bir kez malzemeler birbiriyle iyice karışana kadar tahta kaşıkla karıştırın ve öksürüğe karşı doğal formülünüz hazır!

Nasıl kullanılır: Karışımınızı hazırladıktan sonra günde 4 kez, eşit miktarlarda olacak şekilde tüketin. Bu karışımı 5 gün boyunca düzenli olarak uygulayın. Öksürüğünüzün kesileceğini göreceksiniz.

Unutmadan, vermiş olduğumuz tarif sadece 1 günlük, yani 4 kullanımlıktır. Bu nedenle her gün yeniden taze taze karışımı yapmalısınız.
 
Sağlığın içinde olmama rağmen benimde önceliğim doğal tedaviler. Kanıtlanmış ve gerçeği yansıttığını düşündüğümü uygularım genelde. Burada sadece dikkat etmek gerek, bazen bitkiler karaciğeri zorlayabiliyor. O duruma düşmemek için yinede dikkat etmek gerek
 
Geri
Top