Muzlu Tartolet Tarifi

Papatya

V.I.P
V.I.P


muzlu-tartolet-tarifi-3989300_5044_300.webp

Malzemeler:

Hamur için;


1,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı toz şeker
5çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı su

Krema için;

1 su bardağı süt
2, 5çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1,5 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı vanilya

Üzerine;

3-4 adet muz

Hazırlanışı:

Unun ortasını havuz gibi açıp tüm malzemeyi ekleyerek kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir kıvamda hamuru hazırlayın. Hamur hazırlandıktan sonra 1 saat buzdolabında bekletin ve tart kaplarını yağlayarak hamurları yaklaşık yarım parmak kalınlığında açarak kalıplara yerleştirin. 160 derecede ısıtılmış fırında hamurlarınızı altın rengini alana kadar pişirin. Pişen tartlarınıza kremayı ve dilimlenmiş muzları koyarak servis yapın.

Kremayı yaparken;

Un, nişasta, şeker ve sütü iyice karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Tereyağını ekleyerek el çırpıcı ile çırpın.

 
Geri
Top