- 500 g dana döş kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Evde döner yapmak aslında çok da kolaydır, uğraş gerektirmez.
Gelelim döner nasıl hazırlanıyor.
- İlk olarak soğan, sarımsak ve yoğurdu rondoya alalım ve güzelce çekelim.
- Daha sonra yoğurma kabına kıyma, soğanlı sarımsaklı yoğurt karışımı, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi de alarak en az 5 dakika yoğuralım.
- İyice özdeşleşen kıyma harcını streç film üzerine alarak fotoğraflardaki gibi sıkıca saralım ve dondurucuya kaldıralım.
- 1 gece dinlenip donan döner harcımızı buzluktan çıkardıktan sonra 15 dakika kadar hafif çözülmesini bekleyelim. Daha rahat kesebilmek için dilerseniz yarım saat kadar da bekletebilirsiniz.
- Uygun ve mümkünse büyükçe bir bıçak ile ince ince dilimler keselim.
- Kestiğimiz dilimler hızlıca çözüleceklerdir çok uzun süre bekletmeden diğer yandan da az yağda pişirmeye başlayalım.
- İnce olduğu için hızlıca pişecektir.
- Dönerlerimizi sıcak sıcak ister dürüm döner ister pilav üstü döner canınız nasıl istiyorsa servis edebilirsiniz.