Neden sürekli üşürüz?

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Sürekli üşüme sebepleri

72667

İnsan Neden Sürekli Üşür


Kötü Beslenme Alışkanlıkları


Her bulduğunuzu yiyorsanız ve sağlıklı bir şekilde beslenmiyorsanız, vücudunuzun soğuğa karşı tepkisi değişiklik gösterebilir. Bireye enerji sağlayan besindir. Tek bir öğün dahi atladığınız zaman vücut hemen enerjiyi korumak ister. Öğünleri sık sık atlarsanız, vücudunuz uzun vadede kendisini soğuğa hassas hale getirebilir. Bu durum kötü beslenme alışkanlıklarından kaynaklanmaktadır.


Kilo Kaybı

Zayıf bir bireyseniz, soğukluk hissini daha sık bir şekilde yaşayabilirsiniz. Vücuttaki yağ tabakaları ve kas kütleleri bireyi rahat ve sıcak tutmaya yardımcı olur. Kas kütlesinin fazla olması ısı üretimini arttıracaktır. Yağ tabakaları ise vücut ısısını korur. Bu nedenle kilo kaybı yaşayan insanlar soğuğa karşı biraz daha hassastırlar.


Hipotiroidizm

Soğuğa karşı hassas olmanız, tıbbi duruma bağlı olarak boy gösterebilir. Sürekli üşüyorsanız, hipotiroidizim teşhisi konulabilir. Tiroit bezinin yeteri oranda tiroit hormonu üretemediği vakit bireye hipotiridizm teşhisi konur. Tiroit hormonlarımız, vücut sıcaklığımızın seyrinde hayati bir role sahiptir. Bu nedenle düşük tiroit seviyle soğuğa karşı hassasiyet oluşturabilir.


Anemi

Tıbbi bir durumdur. Vücutta bulunan sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin sayısının azalmasıyla ortaya çıkar. Bu hücreler, dokulara oksijen taşıma görevini gerçekleştirir. Kan akışının artması vücudun sıcak kalmasını sağlar. Kırmızı kan hücrelerinin hızla yok olması sonucunda ise el ve ayak üşümeleri meydana gelir. Ayaklar neden sürekli üşür, eller neden sürekli üşür sorusunun yanıtı olarak anemi rahatsızlığı gösterilebilir.


Raynaud Rahatsızlığı

Genellikle 20 ile 40 yaş arasındaki bayanlarda görülür. Duygusal gerilimle ya da soğuk hava ile ortaya çıkabilen tıbbi bir durumdur. Atak esnasında, rahatsızlığa sahip kişinin kan damarlarında daralma meydana gelebilir ve bunun sonucunda kan dolaşımı olumsuz bir şekilde etkilenir. Raynaud hastalığı belirtileriarasında, ayaklarda ve ellerde meydana gelen karıncalanma hissidir.


Hormonal Sorunlar

Hormonlarda yaşanan düzensizlikler, soğuk havalara karşı olan hassasiyeti arttırabilir. Özellikle bayanlarda, östrojen dalgalanmaları etkili olabilir. Menopoza giren bayanlar, hormonal sorunlardan dolayı gece terler ve ateş basmalarından şikayetçi olurlar.


Yaşlılık

Bu döneme girerken vücutta birçok değişiklik ortaya çıkar. Yaşlı bireylerin üşümelerinin altında yatan sebep bu olabilir. Yaşlılarda, bağışıklık sistemi zayıfladığı için soğuğa karşı hassasiyet artar.

Bir insan neden sürekli üşür sorusunun yanıtını öğrendiğinize göre; siz de, kendinizin ya da çevrenizdekilerin neden üşüdüğünü artık tespit edebilirsiniz.
 
Geri
Top