Malzemeler:
1 su bardağı tahin
150 gr. tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
4,5 çorba kaşığı un
Mantolamak için:
1 yumurta akı
Ceviz
Hazırlanışı:
Tahini karıştırma kabına alıyoruz. Tereyağı, yumurta sarısını, vanilya ve toz şekeri koyup iyice karıştırıyoruz. 4.5 çorba kaşığı un koyup yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Cevizi doğrayıcıda toz haline getiriyoruz. Yumurta akını geniş bir kaba alıyoruz. Kurabiyeleri önce yumurta akına, ardından toz cevize buluyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.