Nerede çokluk; orada b.kluk atasözü ve açıklaması

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Nerede çokluk; orada b.kluk atasözü ve açıklaması
Bir toplumda gereğinden fazla insan, fikir, grup, zevk, inanış vs. varsa o toplulukta birlik ve düzen sağlanamaz. Her kafadan bir sesin çıktığı, herkese aynı yetkinin verildiği veya herkesin değişik görüşe sahip olduğu bir ortamda hiçbir şey düzgün yürümez. Özellikle birlik-beraberlik gereken hususlarda çok fikir ayrılığı varsa, kargaşa da var demektir.
Herhangi bir hususta başarı elde etmek için, gereğinden fazla kişinin işe ortak edilmemesini, bunun tersine yeterli miktarın iyi belirlenmesi gerektiğini tavsiye için söylenir.
 
aslında bıraz farklı pencereden bakarsak olaya bu atasozunun goruslere saygı duyulmayan topluluklar için söylendiğini onaylayabiliriz
zira muhalafet olmak cogu zaman problemin çözümü için gerekli bir kosuldur
muhalefetin olması için çoklugun olması şarttır
işte bu sebeptendirki hoşgörünün oldugu ortamda sözlerin karışması kafaların karışması gibi bir durum sözkonusu değildir
bır genelleme yaparsak en hoşgörülü olanlar genelde yöneticilik vasfını ıyı tasıyan kişilerdir ve bunun gibi kişiler hoşgörülü oldugu için cözüm yoluna en yakın insanlardır .
aslında bu vasıfları onları başarılı kalan yegane özellikleridir . ve başarılarını onlara kazandıran şeyin muhalefetleri oldugunun farkında bile değildirler .

sonuç olarak hoşgörünün olduğu ortamlarda bu söze ihtiyaç olduğunu pek düşünmüyorum :)

not : sakın daha açıklayıcı olabilrmisin demeyin kafam yeterince karıştı yazarken =BB
 
Yok abi bence yeterli :)
Aynen dediğin gibi herkes konuşanı beklese bu durum çıkmaz ortaya
Bazen atasözleri birbirinin zıttını bile savunuyor yani
Her atasözü herkese göre değildir :)
 
Geri
Top