Büyük bir şirkette çalışıyorsanız kalabalıkla iç içe olmaya ve birbirinden farklı insan tipi görmeye alışmışsınız demektir. Kalabalık ofislerin en sancılı kısmı insanlar arasındaki uyumu oluşturabilmektir.
Ahenk içinde çalışmaları beklenmemesine rağmen, yetişkin birer birey olmalarından dolayı ofis ilişkileri genellikle en fazla soğuk savaş haline döner ve orada kalır.
Hemen her şirketin, herkes tarafından tanınan, belli özellikleri dikkati çeken, belki eleştirilen veya dedikodusu yapılan bazı belirgin tiplemeleri vardır.
Kimdir bu ofis antipatikleri ?
Neler yaparlar ?
Patron Yandaşları
Mütemadiyen patronun veya üstündeki şefin yakınlarında bulunurlar.
Çok fazla soru sorar veya kendisine sorulmamış olmasına rağmen herşeye cevap vermeye eğilimindedir.
Olur olmaz espiri yaparak ilgiyi çekmeye çalışır ancak çoğunlukla komik duruma düşer.
Gürültücüler
Artık hemen hr şirkette "açık ofis" tarzı benimsenmiş durumda. Dört duvar arasında çalışmıyor olmak herkesin birbirinin hem bilgisayar ekranına, hem konuşmalarına hakim olması anlamına gelmekte. Her ne kadar kulaklığınızı takıp müzik dinleseniz bile tamamen izole olmak ve sakinliği yakalayabilmek neredeyse imnkansız.
Tam bir konuya odaklanmış çalışıyorken, yanınızdakinin telefonunun çalması ve yüksek sesle, kahkahalar içinde konuşması çokta tahammül edilebilir değil açıkçası.
Ofis içi gürültülerinin belkide en sinir bozucu olabilceni topuk sesi. Özellikle halı kaplı olmayan ofislerde hiç bitmeyen topuk sesleri hem erkek hem kadınlar için işkenceye dönüşebiliyor.
Politikacılar
Bazı insanlar hırslarına ne yazık ki fazla hakim olamayabiliyorlar.
Elbetteki işi ciddiye almak güzel bir şey, ancak kendini kaybedip, iş ile ilgili durumları kişiselleştirmek çok gereksiz.
Olan biten sorunları ofis dışına taşımamak gerekiyor. Yüzünüze anlık gülen ofis arkadaşlarının samimiyetsizlikleri de can sıkıcı olabilmekte.
Sınırı Aşanlar
İş ilişkisini sınırda tutamayan, el şakaları, gereğinden fazla temas, açık seçik şakalar, espiriler yapan biri iş arkadaşınız var mı? Samimiyetin sınırlarını zorlayan iş arkadaşları da bir başka can sıkıcı grubu oluşturuyor.
En iyisi bu tip insanlara nerede durması gerektiğini net belli etmek. Ofis ilişkilerinde fazla samimiyet sonradan pişman olabileceğiniz bir duruma yol açabilir, örneğin ortak yürüttüğünüz çalışmalarda aksamalar, eksiklikler meydana gelebilir.
Kalabalık bir ofiste çalışıyorsanız belli şeylere dikkat etmek gerektiğini unutmamalısınız.
Orada yalnız değilsiniz ve çalışıyor olmanız, işinizi iyi yapmak istiyor olmanız diğerlerinin kalbini kırmanız ve olayları kişiselleştirmeniz anlamına gelmiyor.
Ofis içinde herkesin kaçtığı, uzaklaşmak istediği biri olmayı kim ister ki?