Topluluk: Atla, Atla, Atla…
Polis: Ne oluyor burada.
Genç Çocuk: Yukarıda bir abi var. Atlayacakmış.
Polis: Çocuğum ismin ne senin
Nami: Nami
Polis: Neden çıktın oraya.
Nami: Ölmek istiyorum.
Polis: Yahu gencecik çocuksun. Bu yaşta ölmek istenir mi!
Yaşlı Amca: Memur Bey; kusura bakma bunun bir yaşı var my. Yanlış anlamayın. Meraktan sordum.
Polis: Amca dur iki dakka. Bir de seninle uğraşmayayım. Çocuğum neden ölmek istiyorsun.
Nami: Üniversite sınavını kazanamadım.
Polis: Kazanamayan 800 bin adayın da ölmesi gerekir.
Nami: Ama onların benim gibi babası yok
Polis: Nooldu yavrum. Ne yaptı sana.
Nami: Daha ne olsun. Bir keresinde sınava hazırlanırken, oğlum bana şu soruyu çöz de göreyim dedi. Bende başladım soruyu çözmeye. Sonuç sıfır çıktıy. Başladı beni dövmeye. Ulan şerefsiz ben dersaneye iki milyar veriyorum. Sen hala sıfır çıkartıyorsun dedi.
Genç Çocuk: Amca bende bir keresinde 0,1 çıkarmıştım.
Nami: Bir Mozart bile olamadım.
Genç Kız: Neden Mozart dedi ki.
Genç Çocuk: Gencecik yaşta öldü. Ama buna rağmen dünyanyn en değerli eserlerini üretti.
Genç Kız: Teşekkür ederim.
Genç Çocuk: Önemli değil.
Genç Kız: Ne kadar bilgilisiniz.
Yeni Gelen Adam: Ne oluyor burada.
Yaşlı Kadın: Çocuğun babası ermeniymiş. Hem kadına hem de çocuğa çok eziyet çektiriyormuş. Çocukta intihar ediyor işte.
Yeni Gelen Adam: Ermenilerden her şey beklenir. Kahrolsun PKK, Kahrolsun Asala
Polis: Yahu ne PKK’si, ne Asala’sı.
Yeni Gelen Adam: Komserim biz bu devlet için her şeyi yaptık. Bu sorunu da çözeriz. Bize bırakın yeter.
Polis: Yahu çocuk üniversite sınavını kaybetmiş.
Yeni Gelen Adam: Kaybeder tabi. Benim de ermeni bir babam olsa bende kaybederim. Oysa kökü öztürklerden gelseydi bu sorun yaşanmazdı.
Topluluk: Atla, Atla, Atla..
Polis: Ne atlaması. Saçmalamayın kardeşim.
Elini Yumruk Yaparak Polise Cevap Veren Genç: Biz Üniversite Sınavını Kazanamamış Liselileri Koruma ve Yaşatma Derneği’ndeniz.
Polis: E ne diye atla diyorsunuz.
Elini Yumruk Yaparak Polise Cevap Veren Genç: Adımızın duyurulması için birinin atlaması gerekli.
Polis: Yukarıdaki sizin üyeniz mi?
Elini Yumruk Yaparak Polise Cevap Veren Genç: Atladıktan sonra yapacağız.
Nami: Yahu bırakın konuşmayı da iki dakika atlayayım.
Polis: Kusura bakma Nami. Daldık seni unuttuk yukarıda.
Elini Yumruk Yaparak Polise Cevap Veren Genç: Aşağıya gel de sende katıl sohbete.
Polis: Yahu saçmalamayın.
Yaşlı Adam: Ben televizyonda da seyrettim. Bunlar hep şov. Meşhur olmak için yapıyorlar. Bir tanesinin atladığını görmedim.
Polis: Amca. Şimdi alırım seni yukarıya. İlki sen olursun atlayan.
Nami: Yahu içine ettiniz intiharın. Yaşamımda ilk kez karar aldım. Bırakın da bari bunu uygulayayım. Başkaları istediği için doğdum. Başkaları istediği için okuyorum. İlerde başkaları istediği için evlenmek, başkaları istediği için çocuk sahibi olmak istemiyorum. Başkalarının hayatını yaşayarak mutlu olamam. Bırakın bari sonum benim sonum olsun.
Polis: Ne oluyor burada.
Genç Çocuk: Yukarıda bir abi var. Atlayacakmış.
Polis: Çocuğum ismin ne senin
Nami: Nami
Polis: Neden çıktın oraya.
Nami: Ölmek istiyorum.
Polis: Yahu gencecik çocuksun. Bu yaşta ölmek istenir mi!
Yaşlı Amca: Memur Bey; kusura bakma bunun bir yaşı var my. Yanlış anlamayın. Meraktan sordum.
Polis: Amca dur iki dakka. Bir de seninle uğraşmayayım. Çocuğum neden ölmek istiyorsun.
Nami: Üniversite sınavını kazanamadım.
Polis: Kazanamayan 800 bin adayın da ölmesi gerekir.
Nami: Ama onların benim gibi babası yok
Polis: Nooldu yavrum. Ne yaptı sana.
Nami: Daha ne olsun. Bir keresinde sınava hazırlanırken, oğlum bana şu soruyu çöz de göreyim dedi. Bende başladım soruyu çözmeye. Sonuç sıfır çıktıy. Başladı beni dövmeye. Ulan şerefsiz ben dersaneye iki milyar veriyorum. Sen hala sıfır çıkartıyorsun dedi.
Genç Çocuk: Amca bende bir keresinde 0,1 çıkarmıştım.
Nami: Bir Mozart bile olamadım.
Genç Kız: Neden Mozart dedi ki.
Genç Çocuk: Gencecik yaşta öldü. Ama buna rağmen dünyanyn en değerli eserlerini üretti.
Genç Kız: Teşekkür ederim.
Genç Çocuk: Önemli değil.
Genç Kız: Ne kadar bilgilisiniz.
Yeni Gelen Adam: Ne oluyor burada.
Yaşlı Kadın: Çocuğun babası ermeniymiş. Hem kadına hem de çocuğa çok eziyet çektiriyormuş. Çocukta intihar ediyor işte.
Yeni Gelen Adam: Ermenilerden her şey beklenir. Kahrolsun PKK, Kahrolsun Asala
Polis: Yahu ne PKK’si, ne Asala’sı.
Yeni Gelen Adam: Komserim biz bu devlet için her şeyi yaptık. Bu sorunu da çözeriz. Bize bırakın yeter.
Polis: Yahu çocuk üniversite sınavını kaybetmiş.
Yeni Gelen Adam: Kaybeder tabi. Benim de ermeni bir babam olsa bende kaybederim. Oysa kökü öztürklerden gelseydi bu sorun yaşanmazdı.
Topluluk: Atla, Atla, Atla..
Polis: Ne atlaması. Saçmalamayın kardeşim.
Elini Yumruk Yaparak Polise Cevap Veren Genç: Biz Üniversite Sınavını Kazanamamış Liselileri Koruma ve Yaşatma Derneği’ndeniz.
Polis: E ne diye atla diyorsunuz.
Elini Yumruk Yaparak Polise Cevap Veren Genç: Adımızın duyurulması için birinin atlaması gerekli.
Polis: Yukarıdaki sizin üyeniz mi?
Elini Yumruk Yaparak Polise Cevap Veren Genç: Atladıktan sonra yapacağız.
Nami: Yahu bırakın konuşmayı da iki dakika atlayayım.
Polis: Kusura bakma Nami. Daldık seni unuttuk yukarıda.
Elini Yumruk Yaparak Polise Cevap Veren Genç: Aşağıya gel de sende katıl sohbete.
Polis: Yahu saçmalamayın.
Yaşlı Adam: Ben televizyonda da seyrettim. Bunlar hep şov. Meşhur olmak için yapıyorlar. Bir tanesinin atladığını görmedim.
Polis: Amca. Şimdi alırım seni yukarıya. İlki sen olursun atlayan.
Nami: Yahu içine ettiniz intiharın. Yaşamımda ilk kez karar aldım. Bırakın da bari bunu uygulayayım. Başkaları istediği için doğdum. Başkaları istediği için okuyorum. İlerde başkaları istediği için evlenmek, başkaları istediği için çocuk sahibi olmak istemiyorum. Başkalarının hayatını yaşayarak mutlu olamam. Bırakın bari sonum benim sonum olsun.