Önerisi olan?

disturbedone

Üyecik
.. ve damlayacağım ilk yer burasıymış.

Arkadaşlar ben HTC Rhyme kullanıyorum ve telefonu paramparça etmeden kazasız belasız değiştirmek istiyorum ama telefonlar konusunda sağlıklı karar alabildiğim hiç görülmedi.

Şarj demeyeceğim zira telefonla işim çok. Telefon görüşmelerim ve internet kullanımım bol. İşim görsel bir iş ve dışarıdayken bilgisayarla uğraşma fırsatı ya da imkanı bulamayabiliyorum. Özetle aradığım en önemli özellik, hız ve sanıyorum ki dolayısıyla yüksek ya da yükseltilebilir hafıza. Ardından ekran geliyor.

Şu an elimdeki telefon gibi, ekran kilidini açtığım gibi durduk yere fatal error verip sabırlı olmam gerektiği ültimatomunu vermeyecek, tabiri caizse benden hızlı hareket edecek bir telefon önerisi olan var mı? o_O

Yeni nesil telefonların hata vermemesini beklemek zordur @disturbedone. Ama HTC Rhyme piyasanın artık çok gerisinde. Ben bir Samsung fanatiğiyim. IOS işlemci kullanan iPhone düşkünleri de var ama nedenini hiç anlayamadım. :)

Yakın zamanda değişecek olan bir teleon kullanıyorum şu an Samsung Galaxy Tab 7.7 konuşurken yüzümü tamamen kapatan bir telefon. :P

Dün akşam Heneral Mobile - Discovery modeli bir telefon aldım (bimexten) bir yakınıma. Fiyat/performans açısından doğrusu piyasada daha uygun bir telefon yok gibi. 725 TL ama alışveriş sonunda bana %10 gibi bir indirim olduğu bu indirimle bir sonraki günden itibaren alışveriş yapabileceğim söylendi... 4.7' ekran, 8 Mp arka, 2 Mp ön kamera ile geliyor. Android 4.2.1 sürüm var üzerinde ve ekran hassasiyeti gerçekten mükemmel.

Kendim için ise Galaxy Note 4 ü bekliyorum, üst segment bir telefon/tablet arası bir phablet...

Son düzenleme:
@YoRuMSuZ iPhone konusunda hemfikiriz. :) Uzun süredir Apple kullanıcısıyım ve Apple kullanmak ister mac olsun ister iphone, aksamının herhangi bir parçasında ya da sistemin herhangi bir bölümünde bir sorun olduğunda sığ soğuk suya kafa üstü çakılmak demek. Daha yeni MacBook'umu servise verdim, korkuyla telefon bekliyorum Vol 1.

Sony Xperia Z1 ve Z2'ye ulaştım bu sırada. Z1'i elime alıp inceleme şansım da oldu ve sahibi her açıdan oldukça memnun olduğunun altını defalarca çizdi. Z2 ile aralarında uçurum olmasa da elbette fark var. Epey karıştırınca HTC ile beraber de ben de yaşlanmışım dedim.

Bir de Casper VIA V8 var alabildiğine şüpheli yaklaştığım. 8 çekirdek deyince aklımı kaybediyordum ama Casper oluşu ve tezat gördüğüm fiyatı düşündürüyor. Vardır bunda bi' haltlar fazı..

Samsung beni delirtiyor. :) Önüm arkam sağım solum Samsung ve hepsi birbirinin aynısı gibi. Kullanmadığım bir telefonu kötülemiyorum, aksine artık şöyle bile düşünüyorum; gidip ne istediğimi anlatsam, bana tam olarak istediklerimi barındıran bir Samsung getirebilir. :) Aralarında o kadar ufak değişiklikler, gözle görülmeyecek farklılıklar var ki, ayırt etmek imkansız o Samsung'ların önüne yaklaştığımda. Ofiste şu an 4 ayrı Samsung kullanıcısı var ve ben hala, ısrarla bunların üçünü birbirinden ayıramıyorum. Geriye kalan da sadece ebatlarından farklılık yaratıyor. Galaxy Note'a yakından bakacağım @YoRuMSuZ teşekkür ederim ilgine.. :) Casper ile ilgili bir fikrin var mı?

Casper VIA V8 i elime almadım ama incelemelerini takip etmişti. 1000 TL 'nin üstünde bir telefon ve maalesef beklentileri vermediği konusunda hemfikir profesyonel izleyiciler. Beğenilen yanı ise yanardan biri tuş bırakılmamış ve yanlamasına bırakıldığına ik durabiliyor. Böylece karşıya bırakıp foto veya video çekimi kolaylaştırılmış. Bana sorarsan benim favorim Samsung modelleri ama Xperiz Z serisi de adınan çok söz ettiriyor. Z1 ile Z2 arasında çok az fark varmış ama teknik detayları bilmiyorum.

Z1 ile Z2 hakkında epey fikir sahibi oldum, burada da paylaşayım ufak karşılaştırmasını..
Hacimsel olarak çok yakın boyutlarda. Elbette Z2 biraz daha büyük, biraz daha ince ve ekranı biraz daha kaliteli (5.2" x 5").
1 GB ram farkı var. Z2 3 GB.
Z2 Snapdragon 801 Quad-core, Z1 Snapdragon 800 Quad-core (2.3 x 2.2).
4 çekirdek. Android 4.4.
Z1'in konuşma süresi Z2'ye göre yaklaşık 3 saat kadar düşük ve elbette Z2'nin bataryası biraz daha uzun ömürlü.
Z2'nin video çözünürlü 4 kat yüksek ve yine Z2 441 PPI, Z1 424 PPI.
İkisi de 16 GB ve 64 GB'a kadar yükseltilebilir. Kamera, flaş, bluetooth, multi tasking.. gibi özellikler birebir ortak. İkisinde de Flash desteği yok ama bunun için Google Play'de seçenek çok. Rhyme için başlarda Flash desteği yoktu, gelene kadar tek bir eklenti işimi görmüştü şart olduğu farzedildiğinde.
Son olarak aralarında aşağı yukarı 400tl civarında bir fark var.

Casper'ın bir tanıtım videosunu da ben izledim. Kimi işlemciyle ve cihazla neredeyse başa baş gidiyor ama sonuç olarak aynı düşük beklentiyi ben de gözlemledim yorumlardan.. uzak durmalı sanıyorum.

Geri