Onun arabası var...

DELİBALTA Muharrem

Öyle bir geçer zaman ki!
V.I.P
Onun arabası var güzel mi güzel, ama hiç görgüsü yok...
ALLAH daha çok versin en güzelinden, gözümüz yok. Lakin direksiyon başına geçince kişiye, kişilere bir hal oluyor (sözüm trafik canavarlarına) sanki tüm yollar onun, onların. Tüm kurallar çöpe atılmış... Umursamaz tavırlar.
Ya arkadaş, tamam herkes aynı anlayış ve görgüde olamaz. Aynı yetenekte de olamaz, eyvallah... Ama herşeyin bir kuralı var.
Hele hele trafik... Çocuk oyuncağı değil elbet. Adam basmış gaza gidiyor, yolda su birikintisi, yolda yürüyorsun sende yaya olarak, pat diye giriyor suyun içine ve boca ediyor yerdeki suyu üzerine. Tövbe tövbe. (dışarısı yağışlı bırak yaya geçsin senin kafana yağmıyor) Ve tabi bir özür bile yok. Bu durumu koyduk bir kenara.
Yokuş aşağı ralli yapıyor vatandaş, karşıdan karşıya geçemiyoruz, yada yolun kenarından yürümeye korkuyoruz, araba üzerimize çıkacak diye...
Kırmızı yanar durmaz, yeşil yanar sen geçemezsin,polis varmış yokmuş umurda değil.
Oh oh içkiler yudumlanmış, afiyet olsun. Sözümüz yok.
Sarhoşluk gelmiş bedene, o halde direksiyon başına geçiyor, geçiyorlar.
Bas gaza, bas gaza...
Ve elde var hüzün. Kendine verdin zararı, yakınlarına sevdiklerine bıraktın gözyaşı...
Yaz yaz bitmez, bitiremem...Nacizane özetlemeye çalıştım. Biraz daha saygılı, kurallara uyan, yayaları da düşünen (yayalarda dikkat etmeli) sürücüler ve şöförler olmak dileğiyle...
Biraz daha dikkat! EMİ. (Bir ömür hayırlı sürüşler, kazasız belasız)

Düşünüyorumda trafikte ben dikkatli olmuşum neye yarar asıl hep beraber dikkatli olmakta iş. Yola çıkan kimi zaman bütün yol benim dergibi kullanıyor arabayı.
Kalemine sağlık @alemdar. Paylaşımın için teşekkür ediyorum.

Düzenleyen yönetici:
Ortaokuldayken evimiz okula 5 dakika falandı. Yalnız o okulun yolunda bir çukur vardı ve yağmur yağdığı zaman bildiğiniz dere olurdu orası ve en sinir olduğum şey o yoldan geçmekti. Şemsiyeyi artık kendime değil soluma doğru tutardım ki bir sürücü oradan su fışkırtmasın. Hep ahtımdı, uleen dedim bir gün büyüyecek bu çocuk o zaman arabayla geçecek oradan... :)
Sonra vicdana geldim küçükken dediğim o ahtı yapmadım... Yayaya saygı :)

alkollü iken araç kullanıp kaza yapana bir şey olduğunda hiç üzülmüyorum,aynı şekilde aşırı hızla yapana da(bende yapmıştım aşırı hızla kaza iyi olmuştu bana da..),lakin karşınızda ki masum insanları düşünün diyorum o kişileri,belki yanlışlıkla bu yorumu okursalar. yazıklar olsun...insan hayatını hiçe sayanlara.

Geri