Gül 34
Usta
Şerbetli ve kremalı bir tatlı olan padişah yastığı tatlısının lezzeti harika, görüntüsü ise muhteşem. Zaten "padişah yastığı" adını da görüntüsünden alıyor. Siz de bu nefis tatlıyı evinizde yapmak isterseniz, işte malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Kıvamı koyulaşınca limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Bu esnada krema için kek ve krem şantiyi güzelce çırpın ve katılaşması için buzdolabına kaldırın.
Kek için yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın.
Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ilavesiyle kar gibi olana kadar çırpın.
Yumurta sarılarına toz şekeri ekleyip karıştırın.
Sıcak suyu da ilave edin ve iyice çırpın.
Yumurta beyazı köpüklerini de söndürmeden kek hamuruna ilave edin.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da kek hamuruna ekleyin ve karıştırın.
Kek kalıbına yağlı kağıt serin ve kek hamurunu kalıba aktarın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra keki fırına verin.
Pişen keki fırından çıkarıp soğumasını bekledikten sonra ikiye bölün.
Şerbetin yarısını alt tabana dökün.
Üzerine krem şantinin tamamını yayın.
Kekin üst tabanını sekiz parçaya bölüp krem şantinin üzerine yerleştirin.
Kalan şerbeti de kekin üzerine dökün ve dilediğiniz gibi süsleyin.
Tatlınızı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…
- Fırında
- 6+ Kişilik
- 60+ dk
Yapımı için malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 3,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
Padişah yastığı tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Şerbet için olan şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynayana kadar pişirin.Kıvamı koyulaşınca limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Bu esnada krema için kek ve krem şantiyi güzelce çırpın ve katılaşması için buzdolabına kaldırın.
Kek için yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın.
Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ilavesiyle kar gibi olana kadar çırpın.
Yumurta sarılarına toz şekeri ekleyip karıştırın.
Sıcak suyu da ilave edin ve iyice çırpın.
Yumurta beyazı köpüklerini de söndürmeden kek hamuruna ilave edin.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da kek hamuruna ekleyin ve karıştırın.
Kek kalıbına yağlı kağıt serin ve kek hamurunu kalıba aktarın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra keki fırına verin.
Pişen keki fırından çıkarıp soğumasını bekledikten sonra ikiye bölün.
Şerbetin yarısını alt tabana dökün.
Üzerine krem şantinin tamamını yayın.
Kekin üst tabanını sekiz parçaya bölüp krem şantinin üzerine yerleştirin.
Kalan şerbeti de kekin üzerine dökün ve dilediğiniz gibi süsleyin.
Tatlınızı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…