Pamuk Poğaça

İLkİm*

MaviKuş ~
Özel üye
Malzemeler

- 1 su bardağı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4 çay kaşığı tuz
- 1 adet yaş maya
- 1 bardak ılık su
- 1 bardak ılık süt
- Aldığı kadar un üzerine yumurta sarısı
- İç Malzemesi Peynir maydanoz veya patates maydanoz olabilir.

Pamuk Poğaça

PAMUK POĞAÇA TARİFİ

Ilık süt ile ılık suyu karıştırın ve mayayı koyup eritin. İçine geri kalan malzemeyi ekleyin ve kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin. hazırladığınız poğaça hamurundan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak içine malzemenizi koyup yağlanmış tepsiye dizin. En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmalarını bekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan poğaçalarınızı bir kap içinde nemli bir beze sarın.
alıntı.
 

Pamuk Poğaça​

pamuk-pogaca.webp
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6 su bardağı un
2 yumurtanın akı içine sarısı üzerine sürülecek
İç malzemesi size kalmış ben peynirli maydanozlu hazırladım.
Ön maya

1 su bardağı ılık sütü 1 su bardağı ılık suyu bir paket instant maya ve 3 yemek kaşığı şekeri karıştırıp üzerine 1 su bardağı unu da ekleyip 15 dakika mayalanması için bekletelim.
Aktifleşen ön mayaya sıvıyağı tuzu ve yumurta aklarını ekleyip 6 su bardağı unla birlikte hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayası gelen hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar alıp şekil verin ve tepsiye dizdikten sonra da 15 dakika tepsi mayası için bekletin.
Yumurta sarılarına çok az süt damlatıp havasını söndürmeden poğaçaların üzerine sürün.
190 derece alt üst ayarda ısınan fırında 25-30 dakika pişirin.
 
Geri
Top