PANİK ATAK DENEYİMLERİM...

nestling_

NESTY-nest
Özel üye
Evet yanlış duymadınız geçirdiğim panik atakların deneyimlerinden bahsedeceğim. Bunu ancak yaşayanlar çok iyi bilir. İlk panik atağımı sabaha karşı yaşadım. Huzursuz yattığım bir gece sabaha karşı hızlı nefes alışları ve kalbim sanki ağzımdan çıkacak zannederek yaşadım.Çok korktum. Kalp krizi geçirdiğimi zannettin. Balkona çıkıp temiz hava almaya çalıştım.Elimi yüzümü yıkadım ama nafile. Hemen kızımın bakıcısını aradım ve hemen bir hastaneye gittik. Hastaneye vardığımızda ben normale dönmüştüm. Kalp atışlarım normale dönmüştü. Ve ben bir saat öncesine göre çok iyiydim.İlerleyen günlerde stres , iş yoğunluğu derken yine küçük çapta bir atak geçirdim. Kalp ile ilgili bir sorun olmayınca psikiyatri bölümü ve panik atakla tanışmam. Ve artık mükemmelliyetçi olan ben bir panik atak hastasıydım.

panik-atak.webp

Tansiyon aleti artık arkadaşım ilaçlar ise yoldaşım olmuştu. Günde kaç kez nabzımı ölçüyordum hatırlamıyorum bile. Sürekli bir gerginlik hadi şimdi bir şeyler olacak kaygısı ile hayatımı kalitesiz bir şekilde yaşamaya başlamıştım. Bundan ben de eşim de ve kızım da kötü etkilenmişti...

Yavaş yavaş doktorumun tedavisi eşimin ve ailemin desteğiyle ve benim de gayretimle kısa bir süre de olsa atlattım. Daha doğrusu atlatmaya çalıştım. Eskiye oranla kaygılarım ve endişelerim azaldı.

Panik atak beynimin bana oynadığı kötü bir oyun... Bu oyunu yeneceğim...

Geri