Harika pastalar yapmak istiyorsanız;
![Mo6Kix7.webp Mo6Kix7.webp](https://cerezforum.com.tr/data/attachments/102/102554-3642443112415dc8a89da0f2b266b3ef.jpg?hash=iEht_ukzz6)
- Yüzde yüz başaralı olmak için pasta yapmadan önce aşağıdaki ayrıntıları gözönüne alın.
- Herhangi bir hatayı önlemek için tarifi iyice okuyun.
- İyi kalite malzemeye önem verin.
- Bütün malzemeleri tartın, verilen ölçülerden sapmayın. Hamurun gerektiği gibi olması ölçülere bağlıdır.
- Pasta yapımı için gerekli unu iyice eleyin. Elenmiş un ile yapılan hamur daha kolay işlenir.
- Kalıbı fırına koyduktan sonra fırının kapağını açmaktan kaçının. Mayalı ve pandispanya türü hamurlar hava akımından çok çabuk etkilenir.
- Gazlı fırınlarda teneke ya da alüminyum kalıpları tercih edin. Elektrikli fırınlarda koyu renkli, çelik kalıplar kullanın.
- Teflon kalıplar hamurun yapışmasını önler.
- Pasta kalıplarının iyice kapanmış olmasına dikkat edin. Tam kapanmayan kalıpların altına folyo yerleştirin. İyi kapanmamış kalıpların kenarlarından sızan hamur fırında yanar ve oluşan duman pastanın tadını bozar.
- Pişer pişmez pastayı kalıptan çıkarın ve bir ızgaranın üstüne alın, böylece pastanın nemlenmesini önlemiş olursunuz.
- Torba ile garnitür yaptığınız zaman hızlı çalışın, uzun süre duran şanti ısınır ve sıvılaşır.
![Mo6Kix7.webp Mo6Kix7.webp](https://cerezforum.com.tr/data/attachments/102/102554-3642443112415dc8a89da0f2b266b3ef.jpg?hash=iEht_ukzz6)