Gül 34
Usta
Pastane Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 250 gram margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
İçi için:
- 3 adet rendelenmiş elma
- 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Pastane Usulü Elmalı Kurabiye Tarifinin Püf Noktası
Altı hafif kızardığı anda fırından alınız. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpiniz.Pastane Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca ceviz de konulur.
- Hamuru için bir yoğurma kabına margarin, yoğurt, pudra şekeri ve diğer tüm malzemeleri ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur.
- Hazırladığımız hamuru buzdolabında 20 dakika dinlendiriyoruz.
- Hazır olan hamur 5 bezeye ayrılır.
- Her beze altı üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak şekilde açılır.
- Hamuru pizza dilimi şeklinde 8 eşit parçaya bölün.
- Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyarak sigara böreği sarar gibi sarınız.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişiriniz. Afiyet olsun.