Gül 34
Usta
Patatesli Börek Tarifi için Malzemeler:
● 3 adet yufka● 2 su bardağı süt
● 2 adet yumurta
● 2 yemek kaşığı yoğurt
● 1 çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin:
● 3 tane patates● 1 tane soğan
● 1 çay kaşığı pul biber
● Tuz
Patatesli Börek Tarifinin Hazırlanışı:
- Tarife patatesleri haşlayarak başlayın. Geniş bir tencereye su koyun ve patatesleri içine yerleştirin.
- Haşlanan patatesleri soyun ve sütle ezin.
- Soğanları soyun ve ince ince doğrayın. Sonrasında ise yağda kavurun.
- Kavurduğunuz soğanları patates harcının içine ekleyin. Patatesli iç harcı tuz ve baharat ile lezzetlendirin.
- Başka bir kasede 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay bardağı sıvı yağı karıştırın.
- Yufkaları bir tezgah üzerine serin. Sonrasında yoğurtlu karışımı yufkaların üzerine gezdirin.
- Sosladığınız yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Kalan parçaları ikiye bölerek üçgen şeklinde yufkalar elde edin.
- Böldüğünüz yufkaları, yoğurtla hazırladığınız sosla ıslatın. Kalın kısmına bir sıra iç harç koyun ve rulo şeklinde sarın.
- Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi sürdürün.
- Hazırladığınız börekleri, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Artan yoğurtlu sosa, bir adet yumurta sarısını ekleyin.
- Tepsiye yerleştirdiğiniz böreklerin üzerine, yumurta fırçası yardımıyla karışımı sürün.
- Damak tadınıza göre böreklerinize çörek otu ya da susam ekebilirsiniz.
- Böreklerinizi, 180 derecelik önceden ısıttığınız fırına verin ve üzeri iyice kızarana kadar güzelce pişirin.