Gül 34
Usta
Patatesli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Kurabiye hamuru için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta beyazı
- 125 gram margarin(yumuşatılmış)
- 4,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
İç harcı için:
- 2 adet büyük boy patates(haşlanmış ve ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 çay bardağı susam
Patatesli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Haşlayıp ezdiğiniz patateslere tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek iyice karıştırın ve kenara alın.
- Başka bir kaseye un ve kabartma tozu hariç tüm kurabiye hamuru malzemelerini ekleyin ve karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek kasedeki sıvı karışıma ekleyin.
- Hamur iyice toparlanıp kıvamını aldığında ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde hafifçe yuvarlayın ve bastırarak harç koymak için hafifçe açın.
- Hazırlamış olduğunuz patatesli harçtan her bir kurabiye hamuruna yaklaşık bir yemek kaşığı koyun.
- Hamuru yarım ay olacak şekilde kapayın ve kapattığınız kısmı aşağıda kalacak şekilde elinizde yuvarlayarak şekil verin.
- Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin üstlerine bir fırça ile yumurta sarısı sürün.
- Yumurta sarısı üzerin susam serpin ve 175 derece fırında 25 dakika pişirin. Bayatlamayan patatesli kurabiyeleriniz hazır, afiyet olsun!