Malzemeler ;
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 büyük patates
Mercimekleri yıkayıp tencereye alın, üzerine patatesi doğrayıp 5 su bardağı kaynar su ilave edin ve birlikte pişmeye bırakın.
Sosu İçin 1 adet büyük soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya 1 çay bardağı sıvıyağ alıp soğanları kavurun. 2-3 diş de sarımsak ekliyoruz.
2 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek domates salçası ekleyip kavurun.
İyice kavurduktan sonra, istediğiniz miktarda kimyon, karabiber, yenibahar ekleyip karıştırın. Son olarak 1 yemek kaşığı nar ekşisi veya yarım limon sıkıp sosu Ocak’tan alın.
Pişen mercimeklerin üzerine 2 su bardağı bulguru ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp 5-10 dakika bu
şekilde dinlendirin ve dinlendikten sonra dilerseniz geniş bir tepsiye alıp üzerine sosunu ekleyip güzelce karıştırın.
1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan ile yarım limon daha sıkıp, arzunuza göre pulbiber ekleyerek karıştırın ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak köfteler hazırlayıp servis yapın.
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 büyük patates
Mercimekleri yıkayıp tencereye alın, üzerine patatesi doğrayıp 5 su bardağı kaynar su ilave edin ve birlikte pişmeye bırakın.
Sosu İçin 1 adet büyük soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya 1 çay bardağı sıvıyağ alıp soğanları kavurun. 2-3 diş de sarımsak ekliyoruz.
2 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek domates salçası ekleyip kavurun.
İyice kavurduktan sonra, istediğiniz miktarda kimyon, karabiber, yenibahar ekleyip karıştırın. Son olarak 1 yemek kaşığı nar ekşisi veya yarım limon sıkıp sosu Ocak’tan alın.
Pişen mercimeklerin üzerine 2 su bardağı bulguru ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp 5-10 dakika bu
şekilde dinlendirin ve dinlendikten sonra dilerseniz geniş bir tepsiye alıp üzerine sosunu ekleyip güzelce karıştırın.
1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan ile yarım limon daha sıkıp, arzunuza göre pulbiber ekleyerek karıştırın ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak köfteler hazırlayıp servis yapın.