Malzemeler
Hazırlanışı
NOT: İsterseniz etle de yapabilirsiniz ama et olursa 1 su bardağı su ilave edin. Pirinç miktarı 3 bardak olursa 5 bardak su ekleyin.
- 4 adet uzun patlıcan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 kahve fincanı arpa veya tel şehriye
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 3 adet yumuşak domates
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz, karabiber
- İsterseniz 1 çay kaşığı tarçın
- 3 bardak sıcak su
Hazırlanışı
- İlk önce pirinçleri sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Patlıcanları alaca soyup sıvı yağda kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havluya çıkarıp yağını süzün.
- Bir başka tavada soğan ve biberleri kesip pembeleştirin. Küp küp doğranmış tavuk etlerini ekleyin. Tavuk suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soyulup küp küp kesilen domatesleri ve salçayı ekleyip 15 dakika pişirin. Tuz ve baharatlarını ilave edin.
- PILAV tenceresine patlıcanları yarısı dışarıda kalacak şekilde dizin. Üstüne tavuğu dökün. Yıkadığınız pirince şehriyeyi ilave edin. Onu da tavuğun üstüne dökün. Patlıcanı üstüne kapatın. En üste düz bir tabak ve tuz koyun. Bu tuz patlıcan ve pirinç için. Sıcak suyu üstüne dökün ve kısık ateşte kenarında çook az su kalacak şekilde pişirin.1 saat dinlendirin ve tabağa çevirip servis yapın.
NOT: İsterseniz etle de yapabilirsiniz ama et olursa 1 su bardağı su ilave edin. Pirinç miktarı 3 bardak olursa 5 bardak su ekleyin.