Malzemeler
3 yumurta
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1.5 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı tahin (çifte kavrulmuş)
1 su bardağı pekmez
Yapılışı
Yumurtaları şekerle beyazlaşıp köpürene kadar çırpın. Tahini ve pekmezi de ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş unu ve kabartma tozunu da ilave ederek ya mikserin düşük ayarında ya da elde çırpıcıyla iyice karıştırın. Margarine yağlayıp tabanına un serptiğiniz kalıba dökün. 190 derecede pişirin. Çıkınca kalıp soğuyana kadar ıslak bezin üstünde bekletin. Soğuyunca kalıptan çıkararak servis yapın.
Not: Tahinin çifte kavrulmuş olması tariften değil kavrulmuş tahinin hazmı daha kolay olduğu için beyaz tahin kullanılmasıdır.
Afiyet Olsun.
