Genc bir cift, yeni bir mahalledeki yeni evlerine tasinmislar. Sabah kahvaltı yaparlarken, komsu da camasırları asıyormus. Kadın kocasına ' Bak, camasırlari yeterince temiz değil, camasır yıkamayı bilmiyor, belki de doğru sabunu kullanmıyor.' demis. Kocası ona bakmıs, hicbir sey söylememis, kahvaltısına devam etmis.
Kadın, komsusunun camasır astıgını gördüğü her sabah aynı yorumu yapmaya devam etmis.
Bir ay kadar sonra, bir sabah, komsusunun camasırlarının tertemiz olduğunu gören kadın cok sasırmıs 'Bak..demis kocasına ' çamasır yıkamayı öğrendi sonunda, merak ediyorum, kim öğretti acaba ?'
'Ben bu sabah biraz erken kalkıp penceremizi sildim' diye cevap vermis kocası.
Hayatta da böyle degil midir ?
Baskalarını izlerken gördüklerimiz, baktığımız pencerenin ne kadar temiz olduğuna bağıdır. Birini eleştirmeden ve hemen yargılamaya davranmadan önce zihin durumumuza bakmak ve 'iyi' olanı görmeye hazır olup olmadığımızı farketmek güzel bir fikir olabilir..
Alıntıdır.
Kadın, komsusunun camasır astıgını gördüğü her sabah aynı yorumu yapmaya devam etmis.
Bir ay kadar sonra, bir sabah, komsusunun camasırlarının tertemiz olduğunu gören kadın cok sasırmıs 'Bak..demis kocasına ' çamasır yıkamayı öğrendi sonunda, merak ediyorum, kim öğretti acaba ?'
'Ben bu sabah biraz erken kalkıp penceremizi sildim' diye cevap vermis kocası.
Hayatta da böyle degil midir ?
Baskalarını izlerken gördüklerimiz, baktığımız pencerenin ne kadar temiz olduğuna bağıdır. Birini eleştirmeden ve hemen yargılamaya davranmadan önce zihin durumumuza bakmak ve 'iyi' olanı görmeye hazır olup olmadığımızı farketmek güzel bir fikir olabilir..
Alıntıdır.