Peri Kızı Pastası Tarifi
Malzemeler
-3 kaşık çikolata
-1 su bardağı süt
-3 su bardağı un
-1.5 su bardağı şeker
-1 bardak margarin (eritilmiş)
-1 paket vanilya
-3 yumurta
-hindistan cevizi
-1 paket kabartma tozu.
Hazırlanışı
Süt ve şeker birlikte çırpılır, daha sonra 3 yemek kaşığı çikolata ilave edilir. Pastanın üzerine sürmek için bu karışımdan 1 bardak kadar ayrılır. Geri kalan karışıma yağ, un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır. Yumurtaları teker teker yedirilir. Yağlanmış tepsiye veya kalıba dökülerek orta hararetli fırında 45 dakika pişirilir. Fırından çıkınca pastanın üzerine çatalla küçük delikler açılır ve önceden ayrılan bir bardak karışım pastaya yedirilerek tamamen sınanır. Hindistan cevizi ekin.
Malzemeler
-3 kaşık çikolata
-1 su bardağı süt
-3 su bardağı un
-1.5 su bardağı şeker
-1 bardak margarin (eritilmiş)
-1 paket vanilya
-3 yumurta
-hindistan cevizi
-1 paket kabartma tozu.
Hazırlanışı
Süt ve şeker birlikte çırpılır, daha sonra 3 yemek kaşığı çikolata ilave edilir. Pastanın üzerine sürmek için bu karışımdan 1 bardak kadar ayrılır. Geri kalan karışıma yağ, un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır. Yumurtaları teker teker yedirilir. Yağlanmış tepsiye veya kalıba dökülerek orta hararetli fırında 45 dakika pişirilir. Fırından çıkınca pastanın üzerine çatalla küçük delikler açılır ve önceden ayrılan bir bardak karışım pastaya yedirilerek tamamen sınanır. Hindistan cevizi ekin.