• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Plesk Db Oluşturma Ve Kullanımı (Resimli Anlatım)

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Şimdi bu anlatımımda bilmeyen arkadaşlarımıza , öğrenmek isteyen arkadaşlarımıza plesk(7.6.5) panelde veritabanı nasıl oluşturulur ve kuracağımız sistemle nasıl bağdaştırırız onu anlatıcam.lk önce plesk panelimize giriyoruz. https://www.cerezforum.com:8443 şeklinde. Evet girdik mi ?

Resimde gördüğünüz gibi işaretlenmiş olan "Veritabanları" seçeneğine tıklıyoruz (işaretli anlardan herhangi biri). Sol menüden; Web Siteleri ve Alan Adları bölümünden Veritabanları seç
Plesk veritabanı oluşturma

Şimdi de üstteki resim de gördüğünüz gibi işaretli olan "Veritabanı ekle" seçeneğine tıklıyoruz.(Zaten başka seçenek yok)
Plesk veritabanı ekleme

Şimdi geldik veritabanı oluşturmaya. Üstteki resimde gördüğünüz üzere veritabanı adımızı gireceğiz. Ben admin_cerez yazdım. Siz de kafanıza göre bir veritabanı adı giriniz. Tipi bölümü linux sunucularda standarttır sadece " Mysql" bulunur. Ancak Windows hosting kullanıyosanız iki seçenek bulunabilir."Mssql" ve "Mysql" siz bu durumda yine "Mysql" u seçiyosunuz .

Alanları aşağıdaki gibi doldurun. Veritabanı kullanıcı adı ve şifresi belirlemeyi de unutmayın.
Plesk veritabanı oluşturma

Bu işlemi tamamladıktan sonra "tamam" seçeneğine tıklayıp diğer adıma geçiyoruz.

Evet veritabanı adımızı oluşturduk. Şimdi sıra geldi veritabanı kullanıcı ve şifresini oluşturmaya. Resimde gördüğünüz " Yeni Veritabanı Kullanıcısı ekle " seçeneğine tıklayınız.

Resimdeki gibi siz de kendinize göre kullanıcı adı ve şifre giriniz. Şifrenizi 1. boşluğa girdikten sonra 2. boşluğa girerek onaylamanız gerekiyor.

Bu işlem sonunda veritabanımızı tamimiyle oluşturmuş bulunuyoruz. Kendime göre Veritabanı adımız : admin_cerez Veritabanı Kullanıcı adımız : test-veritabani Şifremiz : 123456

Şimdi bu bilgileri herhangi bir php sistemimizin config dosyasına uygulayacaz. Her scriptin veritabanı bağlantısı için kullandığı dosya vardır. Genellikle adında config bulunan dosyadır. Bu bölümde ayarladığımız bilgileri config dosyasına girip kaydediyoruz.

Resimde gördüğünüz gibi veritabanı bilgilerimizi sistemle ilişkilendirdik (cerezforum.com). Ne kadar kolay olduğunu şimdi anlamış olmalısınız.

Not: Bu konuda temel bilgilerinizi olduğu varsayılarak anlatım yapılmıştır.
 
Geri
Top