Porçini mantarları kızartmaya çok uygundur. Her mantar türünde olduğu gibi dikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır. Talimatlarımızla porcini mantarlarının doyurucu tadını ortaya çıkarabilirsiniz.
500g
Porcini mantarları
2 yemek kaşığı
(vegan) tereyağı
1
Soğan
1 tutam(lar)
biber
1 avuç
Maydanoz veya benzeri otlar
hazırlık
yaklaşık 15 dakika
Pişirme/pişirme süresi
yaklaşık 5 dakika
- Porcini mantarlarını temizleyin.
- Porcini mantarlarını dilimler halinde kesin. Küçük mantarları bütün olarak da bırakabilirsiniz. Daha sonra soğanı ince halkalar veya küçük küpler halinde kesin
- Şimdi tereyağını veya vegan tereyağını bir tavaya koyun ve ısıtın.
- Tereyağı eriyip hafif köpürünce soğanı ekleyebilirsiniz. Soğan parçalarını eritilmiş tereyağında hafifçe kavurun.
- Soğanlar şeffaflaşınca porcini mantarlarını tavaya ekleyip kızartın. Bunları arada iyice karıştırarak yaklaşık beş dakika kızartın. Porcini mantarlarını çok ince dilimlerseniz pişme süresi daha kısa olabilir.
- Kızarttıktan sonra porçini mantarlarını biraz biberle tatlandırın. Doğal olarak çok aromatik oldukları için genellikle tuzlamanıza gerek yoktur.
Porcini mantarları nasıl düzgün şekilde hazırlanır: faydalı ipuçları
Porcini mantarları birçok Avrupa ülkesinin mutfağının bir parçasıdır. Çok aromatik bir tada sahiptirler ve çeşitli yemeklerle iyi giderler. Bunları sonbaharda haftalık pazardan veya sağlıklı gıda mağazasından satın alabilir veya kendiniz seçebilirsiniz. Ancak yolunuzu bilmiyorsanız kendi başınıza mantar toplamamalısınız. Zehirli mantar türleri ile karıştırılmaması için belli miktarda ön bilgiye sahip olmanız gerekir.
İpucu: Farklı zamanlarda yetişen farklı porçini mantarı türleri vardır. Buna göre porçini mantarı mevsimi uzundur - Mayıs'tan Kasım'a kadar sürer. Ancak asıl hasat zamanı sonbahar başıdır.
İster satın alın ister kendiniz toplayın: Porcini mantarlarını yalnızca uygun şekilde temizledikten sonra kızartmalısınız. Bunu nasıl yapacağınızı buradan okuyabilirsiniz: Porcini mantarlarının hazırlanışı: Temizleyip düzgünce kızartın.
Porçini mantarını kızartmak: Bu şekilde çalışır