Portakal Pelteli Panna Cotta

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Çağla tatlısız duramaz tatlı olmadan asla diyenler için oldukça hafif lezzetli bir tarif.Afiyet olsun


Portakal Pelteli Panna Cotta

Portakal Peltesi İçin :

* 1 su bardağı portakal suyu
* 1 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1/2 su bardağı şeker

Panna Cotta İçin :

* 2 paket süt kreması (400 gr)
* 6 yemek kaşığı pudra şekeri
* 2 yemek kaşığı toz jelatin
* 1 paket vanilya
* 2 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı nişasta


* Portakal peltesi malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırın ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin.
* Krema pudra şekeri nişasta süt ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın.
* Ayrı bir kapta toz jelatini çok az sıcak su ile eritin. Kaynamadan önce karışıma ilave edin. Göz göz olana kadar pişirin.
* Pişen muhallebiyi üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın.
* Son olarak portakal peltesini muhallebinin üzerine ekleyin.
* Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın.
 


Mesajınızı yazın...
Geri
Top